VAMOS BALA: Alejandro Valverde tauer på Roglic og co. Nairo Quintana kan skimtes bakerst i bildet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Nairo er selvfølgelig fortsatt lederen vår

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.08.19 19:39

Del på    

Alejandro Valverde tråkket fra Quintana på den femte etappen.

(procycling.no): Alejandro Valverde åpnet ballet blant de store favorittene på første fjelletappe i Vuelta a España 2019.

En haug med kanoner hang med på støtet til verdensmesteren. Så klinket Miguel Angel Lopez til. Da Superman forsvant oppover mot målstreken på toppen av Javalambre-bakken gikk Valverde etter.

Primoz Roglic klarte å følge kjøret til spanjolen. Det klarte ikke Nairo Quintana. Sammen med sloveneren økte Valverde luken ned til Quintana, og begrenset tapet til Lopez.

Duoen var tolv sekunder bak Astana-kapteinen. Nairo Quintana trillet over målstreken 42 sekunder bak Valverde.

– Nairo har ikke feilet. Han er fortsatt sterk. Han tapte tid i dag, men det var relativt lite tid. Nederlag vil være å tape, for eksempel, fem minutter. Det var en klatring som passet ham, men ikke alle dager er like. Jeg kjørte videre og forsøkte å gi Superman så lite som mulig. Lopez var allerede blant de store favorittene og bekreftet det i dag, sier Valverde i en pressemelding fra Movistar Team.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Før etappen var den colombianske lagkapteinen andremann, med kun to sekunder opp til Nicolas Roche. Iren ble passert, men selv ble Quintana tatt igjen av både Lopez og Roglic. Valverde er nå kun fem sekunder bak sin yngre lagkamerat.

– Så langt har jeg hatt gode bein. Men vi må ta det dag for dag. Nairo er selvfølgelig fortsatt lederen vår, konkluderer 39-åringen.

Til Cyclingnews sier Valverde at han først trodde at Quintana satt på hjulet hans. Men at han fortsatte i eget tempo selv da han oppdaget at lagkompisen ikke var der.

På den dårlige dagen virket ikke Quintana så veldig bekymret over veteranens kjør.

– Jeg hadde ingen god dag. Det eneste jeg kunne gjøre var å begrense tapet, oppsummerte klatreren fra Boyacá.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse