CLOSE CALL: Amund Grøndahl Jansen tett på å ryke ut av Tour de France. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

CLOSE CALL: Amund Grøndahl Jansen tett på å ryke ut av Tour de France. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

Nær å ryke ut av touren: – Vi slapp med skrekken

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.07.18 18:44

Del på    

Grøndahl Jansen, Groenewegen og flere spurtere rakk så vidt tidslimiten.

(procycling.no): Mens Julian Alaphilippe kunne ta seg god tid til å feire karrierens første etappeseier i Tour de France, kjempet Amund Grøndahl Jansen, Dylan Groenewegen, Marcel Kittel og Mark Cavendish en innbitt kamp for å fortsette i touren, oppover Col de Romme og Col de la Colombière.

Tirsdagens 10. etappe tok rytterne gjennom svært krevende klatringer i Alpene, totalt fem kategoriserte stigninger, og ble følgelig en tøff affære for feltets raskeste menn.

Til slutt ble det på håret for Jansen og Groenewegens gruppe.

– Vi slapp med skrekken, skriver Grøndahl Jansen i en SMS til procycling.no.

28 sekunder

Tidslimiten på dagens etappe ble regnet ut til å være 34 minutter og 30 sekunder saktere enn dagens etappevinner.

For LottoNL-Jumbo-duoen Jansen og Groenewegen var redningen en god utforkjøring ned fra Col de la Colombière, og marginene var absolutt på deres side i dag. Da de gruppen krysset målstreken stoppet tidsuret på 34 minutter og 2 sekunder, 28 sekunder fra å måtte forlate touren.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff klarte tidslimiten på dagens etappe med god margin, da de trillet i mål 27 minutter og 50 sekunder bak Alaphilippe.

(artikkelen fortsetter under)

Groenewegen hemmet av skade

Nederlandske Groenewegen, som har vunnet to etapper så langt i årets ritt, fikk et ublidt møte med asfalten på søndagens 9. etappe og det venstre kneet fikk seg en ordentlig trøkk.

Undersøkelsene etter etappen viste imidlertid ingen brudd eller synlige skader, men ifølge Grøndahl Jansen ble det såre kneet, samt et høyt tempo, årsakene til at man havnet i en slik situasjon i dag.

– Vi håper kneet bedrer seg og at han kan holde høyere marsjfart de neste dagene. Begge deler gjør det vanskelig for ham i dag.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse