LYSNER: Etter månedsvis med trøbbel tror Truls Engen Korsæth at han omsider kan finne storformen framover. Foto: Jarle Fredagsvik

Nå er Joker-håpet endelig tilbake for fullt

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 14.05.16 14:54

Del på    

Gjør comeback i et av de morsomste rittene han vet om.

Rittstatistikken til Truls Engen Korsæth (22) etter U23-VM i september kan man i bunn og grunn sette en lang strek over.

Internasjonalt begrenser det seg til en start på førsteetappen av Circuit des Ardennes i april. Den fullførte han ikke.

– Jeg har vært mye sjuk. Nå handler det om å trene seg opp igjen. Det var noe virusgreier som satt i lenge. Men det begynner å bli bra nå, forsikrer Korsæth i samtale med procycling.no.

– Det har vært kjipt å gå glipp av nesten halve sesongen, både for laget og for meg, tilføyer Joker Byggtorget-syklisten fra Lillehammer.

Høyere forventninger
Han legger ikke skjul på at 2016 etter planen var et år der han selv skulle ta et større ansvar i laget for å oppnå gode resultater.

– Ja, det har vært en del utskiftninger. Det har sett litt annerledes ut etter alle dem som forsvant, sier Korsæth.

Med norgescuprittet Gylne Gutuer rett rundt hjørnet er 22-åringen dog tilbake på offensiven. Han har akkurat gjennomført en treningsøkt når procycling.no ringer for å høre om status på formen.

– Det begynner å føles bra nå. Jeg gleder meg veldig til å starte i morgen. Det blir moro.

Les mer: – Har ikke hørt om noen som ikke elsker dette rittet

– Hvordan trives du med å sykle ritt på grus?

– Jeg liker det veldig godt. Det var et av de morsomste rittene å være med på i fjor. Det har virkelig vært et frisk pust å få inn på rittkalenderen, og det blir kjempgøy å delta igjen. Siden det sykles i rundløype, er det jo publikumsvennlig også, reklamerer Korsæth.

(artikkelen fortsetter under bildet)

<b>RÅSTERK:</b> Truls Engen Korsæth tok sin tredje NM-medalje da han ble nummer tre på tempoen i NM. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

KRAFTIG MOTOR: Truls Engen Korsæth tok sin tredje NM-medalje da han ble nummer tre på tempoen i fjorårets NM. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

Med Anders Skaarseth og Ole Forfang sammen med ham selv på start i Gylne Gutuer, stiller Joker Byggtorget med tre sterke ryttere som ikke er langt hjemmefra. Trioen som syklet sammen i Lillehammer CK kan meget vel markere seg helt framme i teten.

Anders Grøndahl Jansen og svenskeduoen Edvin Wilson og Philip Lindau er de øvrige på laget.

– Taktikken vår må vi ta med Svein Erik Vold. Men det er en løype som er det er mulig å utrette noe i, fastslår Korsæth.

Sikter mot NM
Hva som blir lagt til på sesongplanen videre er foreløpig ikke helt spikret. Korsæth understreker at han uansett har NM i Bodø som en klar målsetting.

Han får trolig sjansen til å finpusse toppformen i et av etapperittene Joker Byggtorget deltar i utenlands den nærmeste måneden. Laget stiller både i Tour de Gironde i slutten av mai og Ronde de l’Oise den andre uka i juni.

– Jeg tar det litt som det kommer. Jeg kommer til å kjøre et etappeløp før NM, før jeg sikter meg inn mot det som skal skje der. Det er veldig fine løyper i Bodø og det blir viktig for meg å være i godt slag da, sier Korsæth.

Den temposterke 22-åringen bekrefter at han kommer til å satse på både tempoøvelsen og landeveisrittet under NM. Derfor skal også temposykkelen tas fram oftere i treningshverdagen framover.

NM-tempoen sykles for øvrig 23. juni, mens fellesstarten går tre dager seinere.

Men nå først står altså det virkelige konkurransecomebacket for døra med søndagens norgescupritt i Stange.

Tagget med: , , , ,

Les også disse