FORSVARES AV SJEFEN: Eusebio Unzué (til høyre) forsvarer Nario Quintana etter en video som viser colombianeren hengende på en motorsykkel opp Mont Ventoux. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

IKKE HELT FORNØYD: Eusebio Unzué, til høyre, sammen med Nairo Quintana. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Movistar-sjefen ut mot brostein i touren: – For farlig

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.10.17 20:05

Del på    

Mener likevel det er en god løype for Nairo Quintana.

I 2018-utgaven av Tour de France har arrangøren krydret den niende etappen med hele 21 kilometer på brostein. Så mye brostein har det ikke vært i touren siden 80-tallet, og blant de som er bekymret for det beryktede klassikerunderlaget er Movistars lagleder, Eusebio Unzué.

I et intervju med L’Equipe, gjengitt av Cycling Weekly, er han sterkt kritisk.

– Det er for farlig, sier han.

– Sykling er allerede en risikabel sport, og på brosteinen blir risikoen mangedoblet. Brosteinen burde være i Paris-Roubaix, og ikke noen andre steder, fortsetter spanjolen.

Quintana fornøyd med løypa

Brostein har vært inkluder med hyppige mellomrom de siste årene. Thor Hushovd vant en brosteinsetappe i 2010, hvor blant andre Fränk Schleck veltet. I 2014 ble det virkelig store avstander, da Vincenzo Nibali la mye av grunnlaget for sammenlagtseieren sin, mens Chris Froome krasjet ut av touren.

I 2015 var det også en etappe med brostein, men da uten den største dramatikken blant sammenlagtfavorittene.

For 2018-utgaven av touren er det allerede signalisert at Nairo Quintana er mannen det vil kjøres på hos det spanske laget. Kolombianeren har tidligere to andreplasser og én tredjeplass fra det franske rittet, men etter et forsøk på giro-tour-dobbelen i 2017, har han uttalt at han nå vil satse på Tour de France i første rekke i 2018.

– Jeg tror det en løype som passer meg, ettersom vi skal over mange fjell. Det er heller ikke for mange tempokilometere, og derfor tror jeg at jeg kan konkurrere på et høyt nivå. Vi må uten tvil være oppmerksomme på brosteinsetappen. Jeg kommer til å ha med spesialister, som Daniele Bennati, Imanol Erviti og José Joaquín Rojas, sa Quintana til Cyclingnews etter løypepresentasjonen på tirsdag.

Quintana kom seg helskinnet gjennom brosteinsetappen i 2015, og Unzué er derfor også enig med 27-åringen om at det er en god løype for Movistar-rytteren.

Skulle Quintana i sitt femte forsøk lykkes med å vinne Tour de France, kan han forvente seg nok en spennende kamp mot den firedobbelte vinneren Chris Froome.

Tagget med: , , ,

Les også disse