VANT: Mohoric tok den tiende etappen i årets Giro d'Italia. Her fra en tidligere anledning, da han jublet etter det han trodde var etappeseier i Katalonia rundt, men viste seg å være en tredjeplass. Foto: TDW/Getty Images.

Mohoric vant spektakulær Giro-etappe

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.05.18 16:16

Del på    

Giroens lengste etappe ble et fyrverkeri fra første meter.

(procycling.no): Den tiende etappen av Giro d’Italia var årets lengste etappe. Likevel, i stedet for å bli en langdryg etappe, ble rittet et fyrverkeri.

Allerede på dagens første stigning, Fonte Della Creta, ble det satt fart, og Esteban Chavez ble droppet av hovedfeltet.

Michelton-Scott slapp ned noen hjelperyttere for å hjelpe colombianeren, mens andre ble sittende med Simon Yates og den rosa ledertrøyen i det første feltet.

Sammen med Quick-Step, som hadde Elia Viviani i gruppe to, prøvde Michelton-Scott å komme seg opp til resten av favorittene. Det klarte de ikke, og til slutt måtte de gi opp. Dermed falt mannen i tredjeposisjon sammenlagt helt ut av kampen om den rosa trøyen.

LES OGSÅ: Chaves: – Jeg var ikke sterk nok

Mohoric avgjør tomannsspurt

Da rytterne kom inn i siste bakke, hadde Marco Frapporti (Androni) en luke på drøye minuttet etter å ha tilbragt mange mil i solobrudd.

Han ble derimot fort spist opp, og Davide Villella (Astana) åpnet angrepsfesten.

Italieneren fikk besøk av Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Nico Denz (AG2R). De to 94-modellene kjørte fra Villella, og opparbeidet seg en god luke til hovedfeltet.

Dermed sto etappeseieren mellom Bahrain-Merida og AG2R.

Spurten måtte Mohoric åpne fra front, og Denz kom opp på siden. Han klarte derimot ikke å komme forbi den tidligere junior- og U23-verdensmesteren, og dermed kunne Bahrain-Merida-rytteren strekke hendene i været for en flott etappeseier i Giro d’Italia.

– Det er fantastisk. Jeg er superglad, både for min egen del, men også for lagets del. Jeg fikk lov til å gå for etappeseieren selv om Pozzovivo er langt fremme i sammendraget. Han ga meg frikort i dag.

Mohoric forteller videre at han ikke var sikker på at han skulle ta Denz i spurten, og at det var derfor han prøvde å angripe tyskeren før de kom inn på oppløpet.

Sammenlagtfavoritter i trøbbel i avslutningen

Regnet bød på utfordringer for rytterne, og det var glatt veibane. Dog var det punkteringer som skulle bli den største baugen for to av rytterne som satt topp seks i sammendraget før etappen.

Først måtte Richard Carapaz (Movistar) sykle videre på lagkamerat Ruben Fernandez’ sykkel, før Tom Dumoulin var en liten tur i bakken og måtte sykkel.

Dumoulin kom seg greit opp til feltet ved hjelp av lagkamerat Sam Oomen og bilkøen. Carapaz byttet tilbake til sin egen sykkel etter å ha syklet noen kilometer på Fernandez sin.

Begge to klarte å komme seg opp til feltet igjen, og unngikk å tape verdifull tid i sammendraget.

Simon Yates økte ledelsen

På den innlagte spurten var det mannen i den rosa ledertrøyen, Simon Yates, som passerte først. Han tok med tre bonussekunder.

Dermed økte han ledelsen ned til Tom Dumoulin på andreplass. 41 sekunder skiller nå briten og nederlenderen.

– Da jeg så at Thibaut Pinots FDJ startet på et opptrekk før spurten, tar jeg hjulet, og heldigvis klarer jeg å slå ham. Hvert sekund teller, så kanskje jeg prøver mer på dette, forklarer Simon Yates i et intervju med arrangøren etter rittet.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse