UTE AV DET: Esteban Chavez tapte over 25 minutter på tirsdagens Giro-etappe. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Chaves: – Jeg var ikke sterk nok

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.05.18 19:02

Del på    

Colombianeren ute av sammendraget i Giro d’Italia etter katastrofeetappe.

(procycling.no): På den tiende etappens første stigning måtte tredjemann i sammendraget, Esteban Chaves, gi slipp. Han maktet ikke å holde følge med hovedfeltet.

Da de andre lagene fikk nyss i dette, var kjøret i gang, og et langt race mellom to felt var i gang.

I gruppen bak var det Michelton-Scott og Quick-Step som kjørte, og på det nærmeste var det omlag et minutt mellom de to gruppene. Til slutt kapitulerte Chaves-feltet, og gruppen med de resterende favorittene seilte avgårde. 

Etappen ble til slutt vunnet av Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

LES OGSÅ: Chavez kjørt av i første bakke

Dårlige bein etter hviledag

Chaves hadde en blytung dag. Dagen etter hviledag responderte ikke beina i det giroens lengste etappe startet med et fyrverkeri med en bakke ut fra start.

– Sånn er giroen. Jeg har et komplisert forhold med Italia – det er elsk-hat. For bare noen få dager siden hadde jeg en av mine beste dager karrieren, og nå er det hardt for moralen min. Men sånn er livet, vi kan bare gjøre vårt beste. Det viktigste er at vi fortsatt har ledertrøyen, sa Chaves til Rai etter målgang tirsdag. 

Simon Yates innehar fortsatt Maglia Rosa etter å ha sittet inn med hovedfeltet, 34 sekunder bak Matej Mohoric og Nico Denz.

Chavez’ lagkamerat økte tilogmed ledelsen i sammendraget da han tok den innlagte spurten. Nå er han 41 sekunder foran Tom Dumoulin på andreplass.

– Han hadde bare et dårlig øyeblikk i dagens første klatring. Rett fra hviledag vet man ikke helt hvordan kroppen responderer. Han hadde bare et dårlig øyeblikk, og så er det over. Det var en hard jakt. Jeg vet han har jobbet ekstremt hardt for dette. Kanskje kan han komme tilbake og ta noen etappeseire, sa Simon Yates etter å ha kommet i mål.

– Vårt mål endrer seg ikke

Esteban Chaves trillet i mål over 25 minutter bak etappevinneren sammen med blant andre Vegard Stake Laengen (UAE).

– Vi må fortsatt forstå problemene mine. Jeg var bare ikke sterk nok og klarte ikke å være med de beste på den første stigningen. Vi prøvde å jage med laget og kom innenfor minuttet, men det gikk ikke, sier Chaves.

Yates vil nå bli lagets ubestridte sammenlagtkaptein. Ifølge Chaves er ikke målet endret som følge av at han er ute av sammenlagtkampen.

– Vårt mål som lag endrer seg ikke. Vi startet med håpet om å vinne giroen, og vi vil fortsette med den planen.

Tagget med: , ,

Les også disse