PÅ MARKEDET: Sacha Modolo gikk fra UAE Team Emirates til EF Education Frist da Alexander Kristoff ankom laget. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Modolo inn, Skujins ut

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.09.17 14:45

Del på    

Store utskiftninger hos EF Education First-Drapac.

(procycling.no): EF Education First kom til Cannondale-Drapacs redning, etter en større sponsor hadde trukket seg, og laget manglet syv millioner dollar, for å kunne drive videre. En langsiktig avtale med det svenske firmaet sikret imidlertid lagets fremtid, og ryttere som Rigoberto Urán, Sep Vanmarcke, Pierre Rolland og Michael Woods har bestemt seg for å fortsette i laget.

En rekke andre ryttere har imidlertid valgt å forlate laget. For øyeblikket har ni ryttere valgt å signere med andre lag, mens Andrew Talansky legger opp. Blant de som forlater laget er Dylan Van Baarle (Team Sky), Tom-Jelte Slagter (Dimension Data), Alberto Bettiol (BMC) og Davide Formolo (Bora-hansgrohe). På den andre siden har laget bare signert to nye ryttere.

LES OGSÅ: «Svensk» firma blir ny hovedsponsor for Cannondale

Det er talentfulle Owen Logan, som kommer fra Axeon Hagens Berman, mens den andre signeringen ble offentliggjort i dag. Inn kommer den noe mer profilerte Sacha Modolo, fra UAE Team Emirates. Italieneren er kjent som en god spurter, med etappeseire fra blant annet Giro d’Italia, men har også resultater blant annet fra Flandern rundt. I årets utgave av den belgiske brosteinsklassikeren ble han sjettemann.

– Overgangen til Slipstream er en stor forandring, men det er akkurat det jeg trenger. Etter fire år med Giuseppe Saronni – som jeg takker – og som 30-åringen, så var jeg ute etter ny motivasjon og det fant jeg hos dette laget. Alle jeg har snakket med hos Slipstream har uttrykt at de tror på meg. For en rytter er det viktig å finne selvtillit og føle ansvar, forteller 30-åringen i en pressemelding fra Slipstream Sports.

Modolo har signert en toårsavtale med sin nye arbeidsgiver.

Mister bruddspesialist

En av de ni som forlater laget er latviske Tom Skujins, som melder overgang til lagets amerikanske konkurrent, Trek-Segafredo. 26-åringen er kjent som en rytter som går mye i brudd, noe som også sørget for gjennombruddet hans. Under Amgen Tour of California i 2015, da han syklet for Hincapie Racing, vant han den tredje etappen av rittet, etter å ha ligget alene foran hovedfeltet de siste 55 kilometerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OFFENSIV: Tom Skujins er ofte å se i brudd. Her er han i aksjon under årets Tour de Pologne. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Jeg er begeistret over å slutte meg til Trek-Segafredo, fordi det er et strålende lag. Etter de første samtalene med Luca (Guercilena, general manager, vår.anm.) og sportsdirektørene, følte jeg umiddelbart at det var riktig lag for meg. Det er moro å høre hva planene er for laget som helhet og jeg vil gjøre mitt beste for å være en del av det. Det er akkurat slik jeg har gjort de foregående årene: gjøre ritt spennende og hvem vet, kanskje en overraskelse her og der, sier Skujins i en pressemelding.

26-åringen har signert en toårsavtale med Trek-Segafredo.

I vår skapte Skujins på ny overskrifter under Tour of California, da han veltet stygt og satte seg på sykkelen igjen, nærmest i svime. Det skapte en rekke farlige situasjoner, hvor han var nær å bli kjørt ned flere ganger. Les mer ved å klikke på linken under:

Nær svimeslått rytter satte seg tilbake på sykkelen og fortsatte ellevill ferd

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse