UTESTENGT: Igor Merino er suspendert i fire år etter å ha blitt tatt for veksthormoner. Foto: David Ramos/Getty Images

Merino utestengt i fire år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.11.18 17:45

Del på    

Tredje dopingdømte Burgos-BH-syklist på kort tid.

(procycling.no): 13. juni ble den spanske syklisten Igor Merino tatt for vektshormoner. Mandag fikk Burgos-BH-rytteren sin straff av UCI. Utestengelse i fire år ble resultatet ifølge spanske AS.

Mot slutten av juli kom offentliggjøringen fra UCI om testen. Deretter ble 28-åringen midlertidig suspendert av det spanske prokontinentallaget. Han har ikke syklet ritt siden det spanske mesterskapet 24. juni.

Dette er den tredje Burgos-BH-rytteren som får sin dopingdom i løpet av tolv måneder. David Belda fikk fire år for EPO i desember 2017. Tidligere i november 2018 fikk Ibai Salas utestengelse på fire år på grunnlag av funn i hans biologiske pass.

Med tre dopingsaker på kort tid risikerer hele Burgos-BH-laget å bli utestengt.

Artikkelen 7.12.1 i UCI sitt antidopingregelverk sier at dersom to ryttere eller personer med kontrakt hos et UCI-lag blir tatt for brudd på antidoping-reglene i løpet av en periode på tolv måneder så skal laget utestenges. Unntak kan gjøres ved spesielle tilfeller. En komité i UCI ser på saken, og vurderer lengden på utestengelsen til laget.

Spanske AS skriver at laget risikerer så mye som tolv måneders utestengelse. Men overfor Marca hevder Burgos-BH-manager Julio Andrés Izquierdo at dette ikke vil skje.

Izquierdo påpeker at det er datoen for når prøven blir tatt, og ikke når dommen faller, som må tas i betraktning. David Belda sin prøve stammer fra mars 2017, og er dermed tatt mer enn tolv måneder før prøvene til både Salas og Merino.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse