UTE AV RITTET: Eddy Merckx vil ikke være en del av Tour of Oman 2018. Her under fjorårsutgaven. Foto: Tim De Waele

Merckx vurderer å boikotte tour-starten som skal hylle ham

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.11.17 18:24

Del på    

Belgieren i strid med ASO om Tour of Oman.

(procycling.no): Tour de France 2019 skal, etter planen, starte i den belgiske hovedstaden Brussel. Eddy Merckx vant sin første av fem Tour de France-seirer i 1969. Et halvt århundre senere kommer touren til hjemlandet, og planen var at Kanibalen skulle hedres. Nå stikker 72-åringens strid med ASO kjepper i hjulene for den hyllesten.

Merckx er en av nøkkelpersonene bak Tour of Oman, og det er fremtiden til ørkenrittet som virker å være kilden til konflikten. Det skriver belgiske Het Laaste Nieuws.

– Jeg er skuffet over ASO. Veldig skuffet. De tror jeg vil være til stede under Grand Départ i Brussel i 2019, men nå begynner jeg å tvile på det, sier Merckx til avisen fra hjemlandet.

Nøyaktig hva som er årsaken til striden mellom mannen med fem tour-triumfer og arrangøren av Tour de France er ikke kjent. Dog fremstår det som om 2018-utgaven av Oman-rittet er årsaken til belgierens sinne. Eddy Merckx, og hans samarbeidspartner Dirk De Pauw, startet rittet i 2010 og har siden arrangert det.

Etter konflikten med ASO vil ikke lenger Merckx være en del av apparatet som styrer det arabiske rittet. Dog påpeker mannen selv at rittet kommer til å gå som planlagt i 2018, og ikke vil møte samme skjebne som Tour of Qatar. Også det var et ritt som Merckx var med på å arrangere, og som ble organisert av ASO.

Qatar-rittet er ikke på UCI sin kalender for 2018-sesongen, men Merckx utelukker ikke at det kan dukke opp igjen en gang i fremtiden.

– Jeg vil prøve igjen i Qatar. Jeg er ikke overbevist over at det aldri kan bli kjørt igjen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse