IKKE SLIK: Alexander Kristoff har alltid kjørt Tour of Qatar i sine år som proff. Slik blir det ikke i 2017. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sentralt ritt i oppkjøringen til Kristoff avlyst

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.12.16 16:00

Del på    

– Har ikke funnet det beste alternativet enda, sier treneren.

Onsdag morgen sendte UCI ut en pressemelding, hvor de skrev at de «i dag hadde fått beskjed om at både Tour of Qatar og Ladies Tour of Qatar blir kansellert». Årsaken skal være finansielle problemer for det ASO-styrte rittet.

Tour of Qatar skulle være én av elleve nye ritt på herrenes WorldTour, og har tradisjonelt sett vært et godt sted for norske syklister. Alexander Kristoff har deltatt i alle sine syv år som proff, og har åpnet sesongen der seks av syv ganger. De to siste årene har han også levert strålende resultater, med totalt seks etappeseirer og en andre- og en tredjeplass sammenlagt.

Det var planlagt at Katusha-rytteren også i 2017 skulle starte i ørkenlandet.

– Vi har ikke kommet så langt at vi har funnet det beste alternativet enda, sier trener Stein Ørn til procycling.no.

Sentral del av oppkjøringen

Etapperittet har med sin intense sidevindskjøring vært et ritt som mange av klassikerspesialistene har brukt i oppkjøringen mot vårklassikerne, og ble arrangert for 15. gang i 2016.

– Det som har vært så bra med Qatar er kampen om posisjonene, og det at man må jobbe mye i aero-posisjon. Derfor har det vært en sentral del av oppkjøringen tidligere, men det er ikke det eneste alternativet i denne delen av sesongen.

– I år starter faktisk den andre treningsleiren ganske tidlig. Det åpner opp for flere muligheter til alternative løsninger. Alexander trives med å kjøre ritt, og utvikle seg i ritt, så vi vil se etter alternativer.

Ettersom nyheten først ble kjent tidligere onsdag, var det fremdeles mye usikkerhet hos treneren om hva som vil være den beste erstatningen for Kristoff.

– Vi får se hva som passer best. Om vi fortsatt skal ha Tour of Oman som det siste rittet før åpningen av klassikersesongen, eller om vi skal velge et annet alternativ. Dubai Tour  avsluttes litt tidlig. Da vil det være lang tid mellom Dubai og Oman. Så vi får se på de forskjellige alternativene.

Dubai Tour arrangeres fra 31. januar til 4. februar, og Katusha er heller ikke på deltakerlisten som ble publisert onsdag. Tour of Qatar skulle til sammenligning blitt kjørt mellom 6. og 10. februar

 – Er det en mulighet å droppe Tour of Oman helt?

– Vi må ta en totalvurdering på det. Det må settes sammen på en måte som gjør at man får det innholdet man ønsker, det er en totalpakke. Men det er ingen som tilsier at det han ikke skal kjøre Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne som han pleier, opplyser Ørn.

Boasson Hagen åpner i Europa

Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm har også hatt rittet på programmet sitt jevnlig, og har levert flere gode resultater. Ingen av de skulle imidlertid kjøre rittet neste år.

Boasson Hagen har heller valgt å satse på en europeisk åpning på sesongen, med Volta ao Algarve som første ritt.

Ladies Tour of Qatar ble arrangert for åttende gang i år, og har vært et ritt som det norske laget Hitec Products har flere gode resultater fra. Chloe Hosking har to pallplasser sammenlagt fra rittet, hvor stortalentet Susanne Andersen var tiltenkt en startplass i 2017.

Rittene har også vært kjent for sin manglende publikumsoppslutning, noe som ble ytterligere illustrert under VM i hovedstaden Doha i oktober.

Tagget med: , , ,

Les også disse