Prøv Procycling Pluss idag

Anita Yvonne Stenberg FOTO: Momnium

Stenberg nær medalje – likt på poeng med bronsevinneren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.10.17 17:32

Del på    

Dansk jente ustoppelig.

(procycling.no): I forkant av bane-EM i Berlin, fortalte Anita Yvonne Stenberg til procycling.no at hun skulle bruke poengrittet som innkjøring til lørdagens omnium, men klinket ordentlig til fra start.

Stenberg tok en tidlig ledelse og det så lenge ut som det skulle bli medalje. Danske Trine Schmidt var til slutt fullstendig overlegen, mens den norske jenta kjempet om bronsen.

Til slutt havnet Stenberg på samme poengsum som hviterussiske Tatsiana Sharakova, men grunnet bedre plassering spurten i mål, var det Sharakova som stakk av med bronsen.

Tar en runde på feltet

Poengrittet består av 100 runder (totalt 25 kilometer), med spurt på hver tiende runde. Der deles det ut fem, tre, to og ett poeng, til de fire først. Skulle man ta feltet igjen med en runde, tildeles man også 20 poeng.Etter å ha passert den tredje spurten var Stenbergs lille gruppe like bak hovedgruppen, og en runde senere tok de dem igjen, noe som sikret Stenberg 20 nye poeng og virtuell ledelse i rittet.

LES OGSÅ: Offensive norske banehåp melder om form før EM

Herfra og ut skulle imidlertid Stenberg havne litt på defensiven, men sikret seg ett poeng ved to anledninger, og økte poengsummen sin til 29 poeng.

Allerede på den andre spurten var Stenberg på offensiven, og gikk avgårde sammen med to andre. I spurten er hun den raskeste, og sikrer seg fem poeng. Trioen fortsatte kjørte og på den tredje spurten, med 70 runder igjen, sikrer hun to nye poeng.

Dansk dynamitt

I kjølvannet etter at Stenberg hadde tatt en runde på feltet gikk danske Trine Schmidt avgårde og tok spurten med 60 runder igjen. Dansken holdt oppe trykket, og selv om flere prøvde å kjøre seg opp maktet de det ikke.

Ved den neste spurten var hun igjen først og like etter tar hun også en runde på feltet, og overtar ledelsen.

En større gruppe sliter seg løs ved noen anledninger, men blir nøytralisert hver gang, og Schmidt er også observant og markerer det som går.

Maktdemonstrasjon

Med 30 runder igjen sikrer Schmidt seg to nye poeng, og er nå favoritt til å stikke av med seieren, og resten av rittet viser hun seg som den klart sterkeste.

Hun tar den neste spurten også, og når Gulnaz Badykova støter like etter går den danske jenta etter og viser straks kjempekreftene sine. Når Schmidt gir gass igjen har ikke russeren sjans til å følge. Den nest siste spurten, med 10 runder igjen, tar hun også, og viser sin totale dominans når hun med tre runder til mål, tar nok en runde på feltet.

Resultater:
1. Trine Schmidt – Danmark 62
2. Gulnaz Badykova – Russland 31
3. Tatsiana Sharakova – Hviterussland 29
4. Anita Stenberg – Norge 29
5. Jarmila Machacova – Tsjekkia 28

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse