KJEMPET OM SEIER: Alessandro De Marchi og Thomas De Gendt gjorde livet vanskelig for feltet på lørdag. Søndag måtte italieneren bryte touren. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

De Marchi sendt til sykehus

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.07.19 08:51

Del på    

Brå slutt på Tour de France for CCC-rytteren.

(procycling.no): Alessandro De Marchi måtte bryte Tour de France etter en velt tidlig på søndagens etappe.

En blødende italiener ble avbildet på TV-skjermen med et tydelig sår i ansiktet. CCC-laget bekrefter på Twitter at De Marchi aldri mistet bevisstheten.

Han ble raskt fraktet til sykehus i Saint-Etienne der han fikk påvist en rekke skader. Brukket kragebein og ribbein, både lungekonstusjon og punktert lunge. I tillegg pådro 33-åringen seg en rekke andre mindre sårskader.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Velten skjedde dagen etter at han var i brudd og kjempet om etappeseier sammen med Thomas De Gendt.

– Det er veldig leit at jeg må forlate Tour de France uten å ha vunnet en etappe, som var mitt store mål. Jeg er skuffet over å bryte rekken jeg har med fullførte Grand Tours. Dette blir første gang jeg bryter en. Men jeg har vært heldig for skadene er ikke verre enn de er. Jeg har fått snakket med familien min og er i gode hender. Jeg ser fram til å komme meg tilbake på sykkelen så fort som mulig, sier De Marchi i en pressemelding.

Nå venter flere uker med hvile for italieneren.

– Tiden Alessandro trenger er avhengig av om han trenger operasjon. Men det vil ta minst tre eller fire uker før han kan begynne å sykle på rulle igjen. Så vil han rolig gå over til å trene på veien igjen. Forhåpentligvis er han i posisjon til å kjøre ritt igjen i starten av september. Vi vil følge utviklingen hans og justere planen etter den, sier laglege Max Testa.

Dermed er det nå 171 ryttere igjen i Tour de France. De Marchi er den andre CCC-rytteren som bryter etter at Patrick Bevin brakk to ribbein. Christophe Laporte og Nicolas Edet (begge Cofidis) og Tejay Van Garderen (EF Education First) er de tre andre som har stått av.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse