Prøv Procycling Pluss idag

KRITISK: Marc Madiot. FOTO: Tim de Waele (TDWSport)

Madiot: – UCI respekterer ikke sine egne regler

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.12.16 17:26

Del på    

FDJ-sjefen ikke fornøyd.

Den alltids så frittalende Marc Madiot, manager i FDJ, skriver i sin blogg hos Cyclingnews.com om den nye WorldTour-reformen.

Som en følge av reformen øker antall WorldTour-ritt fra 27 til 38. Blant de nye rittene er kinesiske Tour of Guanxi, et nystartet ritt som skal avslutte sesongen.

Les mer: UCI bekrefter nytt WorldTour-ritt i Kina

– Heldigvis er ikke de nye WorldTour-rittene obligatoriske (for WorldTour-lagene). Tour of Guanxi er ikke en del av planen til FDJ i 2017. Jeg har ingenting imot globalisering, men det virker ikke som man har lært noe fra Tour of Beijing, skriver Madiot.

Les også: Arrangør: – WorldTouren er blitt en vits

Den energiske franskmannen illustrerer poenget med at UCI-president Brian Cookson tidligere i år uttalte at WorldTouren skulle komme tilbake til Kina, men at det skulle skje gjennom å oppgradere et allerede eksisterende ritt.

– Et ritt må arrangeres i minst to år før det kan oppgraderes til WorldTouren. Men nok en gang respekterer ikke UCI sine egne regler.

Madiot har tilbrakt de siste dagene på Mallorca, hvor UCI har hatt seminar de siste dagene sammen med WorldTour-lagene.

Ett av de store diskusjonstemaene den siste måneden er forslaget til ASO, RCS Sport og Flanders Classics om å kutte ned på lagstørrelsen i rittene. Underveis i seminaret kom det også rapporter om at det nå var satt på vent, og ikke ville bli gjennomført i 2017 på grunn av en manglende demokratisk gjennomgang.

Forslaget ble imidlertid ikke diskutert, forteller Madiot, samtidig som han tar et lite oppgjør med noen av kollegaene sine.

Les mer: Patrick Lefevre: – 100 ryttere vil havne på gata

– Jeg har lest noen kommentarer fra noen av kollegaene mine, som sier at endringen vil sette jobben til flere ryttere og ansatte i støtteapparatene i spill. De samme folkene sier også at vi ikke har nok ryttere til å delta i alle de nye WorldTour-rittene. Én rytter mindre for hvert lag i treukersrittene og i klassikerne vil gjøre at vi kan delta i flere ritt, mener Madiot.

Tagget med: , , , ,

Les også disse