KAN SNART KONKURRERE IGJEN: Fra starten av juli er det første rittet satt opp på UCIs fullstendig reviderte kalender. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

UCI offentliggjør fullstendig revidert kalender

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.05.20 19:23

Del på    

Den europeiske sesongen starter opp igjen 2. juli.

(procycling.no): Etter å ha sluppet kalenderen for WorldTour og Women’s WorldTour den 5. mai, annonserte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tirsdag den resterende kalenderen for 2020.

Totalt er det 91 ritt, fordelt på senior, U23 og junior, i tillegg til WorldTour-rittene.

Den nye kalenderen kan sees på UCIs hjemmesider ved å følge denne lenken!

De norske innslagene på kalenderen er Ladies Tour of Norway (13. til 16. august), som opprinnelig var inne på Women’s World Tour-kalenderen, samt de tre rittene i Uno-X Development Weekend.

1.2-rittene Hafjell TT, Lillehammer GP og Gylne Gutuer går henholdsvis 4., 5. og 6. september. Rittene går samtidig som PostNord Danmark Rundt, som er blitt flyttet fra midten av august og nå vil gå fra 1. til 5. september.

SE OGSÅ: Den nye sykkelkalenderen: Slik avvikles sesosongen

Tirsdag gjorde også Flanders Classics det kjent at Dwaars door Vlaanderen avlyses. Den belgiske klassikeren skulle egentlig gått den 14. oktober, mellom Gent-Wevelgem og Flandern rundt, men blir nå erstattet av Schjeldeprijs.

Det første WorldTour-rittet på kalenderen er som kjent Strade Bianche, som sykles 1. august. Lagene har imidlertid anledning til å ta fatt på konkurranser igjen en god måned tidligere. Da er Sibiu Cycling Tour i Romania satt opp, som det første rittet siden pandemien satte en stopper for alle konkurranser.

Det første rittet tilgjengelig for kvinnene blir Grand Prix Erciyes i Tyrkia. 1.2-rittet går den 11. juli.

Etter en langvarig strid med UCI valgte Velon i mars å stoppe Hammer Series, deriblant Hammer Stavanger. Nå er imidlertid Hammer Hong Kong tilbake på kalenderen under en egen og ny kategori, kalt 2.1S.

– Vi har tatt et nytt og viktig steg mot å komme tilbake i konkurranse. Etter at kalenderne for WorldTour og Women’s WorldTour, og for terrengsykling, så har utøverne, lagene og interessentene nå en fullstendig kalender. Jeg takker våre partnere og spesielt de nasjonale forbundene, for å gjøre det mulig å sette disse nye datoene så raskt som mulig. Vi vet imidlertid at disse datoene, uansett hvor viktige de er, så kan de bli endret på bakgrunn av pandemiens utvikling den kommende tiden. Vi vil tilpasse oss uansett hvis det blir nødvendig, men kan være fornøyd med at sporten vår progressivt definerer et rammeverk for å vende tilbake til normalen, sier UCI-president David Lappartient i en pressemelding.

Tagget med:

Les også disse