MÅ PRESTERE: Sindre Lunkes Tour de France-sjanser henger i en tynn tråd. FOTO: David Ramos/Getty Images

AKTIV: Sindre Lunke er i brudd igjen. FOTO: David Ramos/Getty Images

Lunke håper kroppen har våknet igjen etter solid tempo

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.06.18 20:31

Del på    

To tøffe etapper gjenstår i Tour de Savoie Mont Blanc.

(procycling.no): Sindre Skjøstad Lunke (Fortuneo-Samsic) fikk det tøft på den første etappen av Tour de Savoie Mont Blanc torsdag. I det tøffe etapperittet i Alpene får man brynt seg på flere av stigningene man skal bestige under sommerens Tour de France, som Lunke kjemper om en plass i. Han erkjente imidlertid ovenfor procycling.no torsdag at han er avhengig av en etappeseier nå, skal han få plass i La Grand Boucle.

Fredag ventet to etapper rytterne. På formiddagen var det en 82,5 kilometer lang etappe mellom Modane Valfréjus og Valloire Galibier som stod på programmet, og gikk over Lacets de Montvernier, Col de la Porte og Col du Télégraphe.

Etappen ble ingen stor opplevelse for Lunke, som har slitt med sittesår og vært på antibiotikakur i forkant av rittet. Han ble satt til å hjelpe lagkamerat og sammenlagtleder Maxime Bouet tidlig, og falt etter hvert av. I mål var nordmannen nummer 60, ni minutter og 30 sekunder bak etappevinner Victor Lafay (Bourg en Bresse Ain Cyclisme), mens Bouet forsvarte ledelsen sin.

LES OGSÅ: – Hadde stått av hadde det ikke vært for Tour de France

God tempoetappe

Fredag kveld ventet dagens andre etappe, en 7,4 kilometer lang tempoetappe. Etter de to første etappene fikk Lunke en liten oppreisning, som kan tyde på at ting begynner å klaffe igjen for 25-åringen.

Tempoen i Orelle innledet med en 2,3 kilometer lang klatring à 8,4 prosent og Lunke, som en av de tidlig startende, satte bestetid med tiden 12:44. Tiden skulle vise seg å være god. Da det gjenstod ti ryttere så lå fremdeles Lunke blant de ti beste, men falt til slutt til en 17. plass, 25 sekunder bak etappevinner Patrick Schelling (Team Vorarlberg Santic).

– Det var greit på tempoen. Mangler fremdeles trøkket jeg hadde i Occitanie, så det er litt frustrende. To harde dager gjenstår så håper kroppen er på tur oppover, forteller Lunke til procycling.no.

Lørdag venter rittets kongeetappe, som er identisk med deler av den 11. etappen i Tour de France, og går over Montée de Bisanne, Col de Pré og Cormet de Roselend og har godt over 4000 høydemeter klatring. Den 189,1 kilometer lange etappen avsluttes med 19,5 kilometer klatring à 4,6 prosent til Saint-Martin-de-Belleville.

Riccardo Zoidl (Team Felbermayr – Simplom Wels) overtok ledelsen etter tempoetappen og leder nå med fire sekunder tilbake til Maxime Bouet, mens Matteo Badilatti (Team Vorarlberg Santic) ligger på tredjeplass, 20 sekunder bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse