Lunke fortsetter proffkarrieren i Danmark

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.10.18 11:10

Del på    

Har kommet til enighet med Riwal Ceramicspeed.

(procycling.no): Som vi meldte i midten av september har Riwal Ceramicspeed vist interesse for flere norske ryttere på overgangsmarkedet denne høsten.

Les også: Dansk lag jakter norske signeringer

Etter det procycling.no erfarer er det nå oppnådd enighet mellom Sindre Lunke og det danske satsingen for 2019-sesongen. Overgangen blir ventelig presentert på et pressemøte for Riwal Ceramicspeed i København den 18. oktober.

Der skal både nye ryttere og en ny sponsor presenteres.

– Jeg kan dessverre ikke kommentere noe ennå, da jeg ikke har skrevet under kontrakt for neste år, sier Lunke til procycling.no.

Agenten: – Ser ut til at ting går i boks

Det er agent Jean Gaundal som har bistått forhandlingene med interessenter på vegne av Lunke. Han kan ikke bekrefte noe konkret lag, men bekrefter at ting ser ut til å gå i orden:

– Vi har god dialog, og det ser ut til at ting går i boks med tanke på at Sindre blir proff også i 2019. Men fremdeles har vi ikke underskrevet kontrakten, sier Gaundal til procycling.no.

Riwal Ceramicspeed tar steget fra kontinentalnivået til prokonti neste år. Sportsdirektør Michael Blaudzun har tidligere bekreftet at laget skal ha 16 ryttere under kontrakt for 2019-sesongen. Det har tidligere blitt gjort kjent at Torkil Veyhe, Rasmus Quaade og Alexander Kamp forsterker satsingen.

Ambisjoner om Tour de France

Et overhengende mål ved å ta steget opp fra det kontinentale nivået nå, er håpet om å sykle Tour de France på hjemmebane i 2021. Danmark har ikke offisielt fått oppdraget, og Riwal Ceramicspeed vil være avhengig av invitasjon for å kunne delta på egen jord.

procycling.no mottok en tekstmelding fra generalmanager Michael Blaudzun, tirsdag morgen. Da var han på vei til ferie i USA, og henviste til seansen i København om ni dager.

– Jeg kan ikke si mye nå vedrørende Lunke eller andre ryttere, men det kommer nyheter om både ny sponsor og nye ryttere på pressemøtet i København, sier Blaudzun.

Tung sesong

Lunke har bakgrunn fra Team Sunweb, der han blant annet var delaktig i sammenlagttriumf til Tom Dumoulin under Giro d’Italia.

Les også: – Ikke den som roper høyest, men dette svir

Denne sesongen lå han i vannskorpa for en billett til Tour de France, der han opprinnelig var tiltenkt en rolle rundt Warren Barguil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE TIL VM: Sindre Lunke ble vraket av landslagsledelsen. FOTO: David Ramos/Getty Images

IKKE TIL VM ELLER TOUR DE FRANCE: Årets sesong har vært tricky for Sindre Lunke. FOTO: David Ramos/Getty Images

Først endte han opp på utsiden av uttaket til det franske laget, og siden ble han overraskende vraket fra det norske VM-laget. Lunke har likevel i glimt fått vist fram nivået sitt, blant annet på Mallorca, La Occitaine og Burgos. Under Arctic Race vant han klatretrøya for Fortuneo-Samisic.

Det ble avklart tidligere i høst at framtida hans ikke lå der. Neste år blir han å se i dansk drakt i stedet, og kanskje vil det også by seg sjanser til å oppfylle Tour de France-drømmen, dersom Danmark får tilslaget og Riwal Ceramicspeed sikrer seg retten til å delta på hjemmebane.

Tagget med: , , , ,

Les også disse