(From L) France's Romain Hardy, Australia's Adam Hansen and USA's Nathan Brown ride in a breakaway during the 212,5 km third stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 3, 2017 between Verviers, Belgium and Longwy, France. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Lotto Soudal kjører for bruddseier

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 15.07.17 11:53

Del på    

Vil ikke ha samlet felt på den 14. Etappen av årets Tour de France.

(procyclng.no): Etter to harde dager i Pyreneene venter en lettere kupert rute fra Blagnac til Rodez på den 14. etappen.

De siste kilometerne animeres av en rampe på 570 meter à 9,6 %, som gjør avslutningen for hard for de rene spurterne.

Etappen skal passe bra for Edvald Boasson hagen, dersom han klarer å overliste ryttere som Greg Van Avermaet og Michael Matthews.

Det er likevel ikke sikkert at etappen ender med et samlet felt. Før start røper Adam Hansen at Lotto-Soudal skal gjøre sitt for at bruddet stikker av med seieren.

 Alle vet Van Avermaet og Matthews er de to største favorittene i dag. BMC og Sunweb vil sannsynligvis kontrollere feltet. Jeg tror de skal klare å holde styr på en gruppe med fem ryttere. Er det derimot åtte ryttere eller mer, tror jeg bruddet har en god mulighet til å overleve.

Australieren Hansen er en av flere hos Lotto-Soudal som kan prøve sine sjanser i brudd på dagens etappe.

– Vi skal prøve å ha i hvert fall en rytter i bruddet. Vi har mange som er kapable til å få det til; Lars Bak, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Tony Gallopin, Tim Wellens og meg selv.

I følge mannen som kjører sin 18. Grand Tour på rad er det to mulige scenarier på dagens etappe.

– Etappen kan ha to forskjellige utfall. Det ene er at feltet spurter for etappeseieren, det andre er at bruddet holder unna til mål. Hvis så er tilfelle, handler det om å være den raskeste eller den smarteste rytteren i gruppa, avslutter han.

Les også; Edvald Boasson Hagens muligheter på dagens etappe!

Tagget med: , ,

Les også disse