ETAPPE 13: Fra Blagnac til Rodez. Foto: Letour.com

ETAPPE 13: Fra Blagnac til Rodez. Foto: Letour.com

Edvalds største sjanse

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 15.07.17 08:50

Del på    

Den 14. etappen er skreddersydd for norsk seier.

(procycling.no): Det har vært stang ut for de norske deltakerne så langt under årets Tour de France. Edvald Boasson Hagen har vært nærmest, kun millimetere unna triumf på den syvende etappen til Nuits-Saint-Georges.

På dagens etappe får Boasson Hagen en ny gylden mulighet. Den kuperte avslutningen til Rodez skal passe nordmannen ypperlig.

Innenfor de siste 60 kilometerne skal to tredjekategorier bestiges. Begge vil bidra til å mørne beina til de raskeste spurterne. Her har Edvald en forse. Vanligvis skal bakkene være overkommelige for Oslo-bosatte Boasson Hagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ETAPPE 13: Fra Blagnac til Rodez. Foto: Letour.com.

15 kilometer fra mål venter en bratt, kort bakke, som arrangørene har valgt å ikke kategorisere. Forhåpentligvis vil heller ikke denne bakken være for hard for den tidligere Norgesmesteren fra Rudsbygd.

Deretter går det utfor, før de avsluttende kilometerne inne i målbyen Rodez.

Med høy fart smeller feltet inn i en rampe de siste 400 meterne. Også dette skal passe Boasson Hagen, som mangler noe av akselerasjonen og toppfarten når oppløpet er paddeflatt.

De største konkurrentene

Selv om etappen passer Boasson Hagen som hånd i sykkelhanske, er det likevel langt fra sikkert at nordmannen vil klare å stikke av med etappeseieren.

Flere konkurrenter av ypperste verdensklasse må utmanøvreres dersom Dimension Data-rytteren skal få sprute Champagne fra podiet i Rodez.

Michael Matthews (Team Sunweb) har så langt vist kalasform i årets Tour de France. Austraileren tåler bakker ekstremt bra, noe han viste på den niende etappen til Chambéry, hvor to stigninger utenfor kategori ikke hindret ham fra å vinne en innlagt spurt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MATTHEWS: Fra lagpresentasjonen. Foto: Tim De Waele

Fjerdeplassen i beinharde Liége – Bastogne – Liége viser at dagens finish er mer enn overkommelig for Team Sunweb-rytteren.

Avslutningen på dagens etappe skal passe 26-åringen fra Canberra mist like bra som Boasson Hagen.

Greg Van Avermaet (BCM Racing Team) vant sist gang Tour de France besøkte Rodez (2015). Den gang var avslutningen tilsvarende den rytterne møter i dag. Selv Peter Sagan klarte ikke å utkonkurrere belgieren på de siste meterne mot mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BEST: Greg Van Avermaet vant Paris-Rourbaix. / AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT

BEST: Greg Van Avermaet vant Paris-Rourbaix. / AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT

Avhengig av laget

For at seieren skal bli norsk på den 14. etappen av årets Tour de France, er Boasson Hagen avhengig av hjelp fra sine lagkamerater i Dimension Data.

En kupert etappe som denne vil etter alt å dømme se en aggressiv bruddgruppe gjøre det de kan for å holde unna for feltet.

Rytterne kommer rett fra to harde dager i Pyreneene, og mange er nok interessert i å se hovedfeltet ta det med ro.

Dimension Data må dermed sørge for å holde farten oppe. Med navnebrødrene Mark Cavendish og Mark Renshaw ute av rittet, har nordmannen bare seks hjelperyttere igjen. Aller helst skal én til to av lagkameratene også bistå Boasson Hagen i finalen.

Forhåpentligvis for Edvald er BMC og Team Sunweb interessert i det samme, og sørger for at feltet kommer samlet til avslutningen i Rodez.

Følg etappen LIVE her!

Tagget med: ,

Les også disse