VAMOS SUPERMAN: Miguel Angel Lopez så strålende ut på søndagens etappe. Men en velt ødela det modige forsøket. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lopez: – Det er fjelletappene som har mest å si

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.09.19 20:49

Del på    

Astana-kapteinen ser opp og fram uansett hvor store tidstapene blir på tempoen.

(procycling.no): Tirsdag venter det som trolig blir den største testen for Miguel Angel Lopez i Vuelta a España 2019.

36,2 kilometer med tempo vil trolig føre til store tidstap for Superman. Før kampen mot klokka er landsmann Nairo Quintana (Movistar) 17 sekunder foran Astana sin kaptein. Men mellom de to colombianerne er Primoz Roglic (Jumbo-Visma) plassert. Sloveneren er kun seks sekunder bak Quintana og er den store favoritten til å ta rød ledertrøye etter den tiende etappen. På fjerdeplass lurer eldstemann i rittet, Alejandro Valverde,  med 20 sekunder opp til sin lagkompis.

– Min største rival er Roglic. Dette er hans spesialitet og han har vært veldig god i fjellene, sier Lopez ifølge Cyclingnews.

– Målet er å miste så lite tid som mulig. Men for å være oppriktig når jeg ser på tempoen så kan jeg tape 1:30 til 2 minutter. Men tanken er å tape mindre enn det. Det er uansett mye igjen av vueltaen og det gir meg håp, konstaterer 25-åringen.

Lopez vet at det er i fjellene han må utgjøre en forskjell. Det forsøkte han i Andorra men en velt spolerte forsøket. Men med en haug med muligheter igjen i rittets siste halvdel vil han ikke grave seg ned uansett hvordan tempoen ender.

– Tempoen er veldig viktig, men det er fjelltappene som har mest å si. Det er fremdeles fem eller seks virkelig harde etapper i fjellene som kommer.

Ikke like ung og lovende lenger

20 sekunder skiller de fem beste etter 9 av 21 etapper. Det så ut til at Quintana, Roglic, Lopez og Valverde skulle bli kvartetten som kom til å kjempe om den røde trøya. Men en femtemann er i ferd med å melde seg på. På den brutale Andorra-etappen var det Tadej Pogačar, rittets yngste rytter, som steg til topps.

– Du kan se at det er oss fire som alltid er der oppe. Men det er langt igjen og alle slags ting kan skje, beretter Lopez som har lagt merke til den yngre generasjonen. Den tre år yngre Egan Bernal har gjort det mange håpet først Quintana og så Lopez skulle få til: Vunnet Tour de France. 

Artikkelen fortsetter under bildet!

UHELDIG: Miguel Angel Lopez og landsmann Sergio Higuita veltet inn i hverandre på gruspartiet før siste bakke på søndag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg har blitt gammel, spøker 25-åringen som fyller 26 i starten av februar.

– Men, seriøst, det er mange unge folk på vei opp. Når du er 25 så er du gammel. Det var unge ryttere på Vuelta-podiet i fjor og igjen i touren med Egan. Det er utrolig.

Selv har Lopez to podieplasser fra Grand Tours. Han sto som tredjemann i både Giro d’Italia og Vuelta a España.

På de to tempoene i Giro d’Italia tapte han, sammenliknet med Chris Froome, 19 sekunder på den 9,7 kilometer lange åpningen i Jerusalem og hele 2:12 på den 34,2 kilometer lange 16. etappen.

Tidstapet sammenliknet med Yates i Vuelta a España var også betydelig, men mindre. På den åtte kilometer lange starten i Malaga røk det kun seks sekunder. Men på den andre tempoen, som talte 32 kilometer, tapte han 51 sekunder.

Primoz Roglic er en mye bedre temporytter enn Simon Yates. Men Superman gir seg ikke uansett tidstap. Antallet søramerikanske ryttere med Grand Tour-seire stiger i økende tempo. Kanskje blir 2019 første gang der kun ryttere fra det stadig mer sykkelgale kontinentet vinner de tre Grand Tourene.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse