MYE FJELL: Andreas Leknessund og det norske laget testet løypa før rittet startet på onsdag. Foto: Team Ringeriks-Kraft U23

Leknessund blant de beste i fjellene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.07.18 20:00

Del på    

– Har aldri kjørte et ritt som har vært så hardt, sier 19-åringen.

(procycling.no): Andreas Leknessund viste lovende takter i fjellene på første etappe av Giro della Valle d’Aosta. En krevende klatring opp til Rhêmes-Notre-Dame avsluttet den 162,5 kilometer lange etappen. Nederlandske Kevin Inkelaar vant duellen mot italieneren Matteo Bellia i kampen om etappeseieren.

Danske Jonas Gregaard tok tredjeplassen, med 1:07 opp til den nederlandske vinner. Leknessund trillet over målstreken ti sekunder etter Gregaard.

– Klatringen opp til mål var lang og seig. Heldigvis kom jeg av gårde med dansken. Han var sterk, og sørget for en god luke til de bak, ytrer Leknessund overfor procycling.no.

14 sekunder skilte Leknessund og neste duo over målstreken, mens en litt større gruppe fulgte 41 sekunder bak nordmannen. 19-åringen merket at etappen var en real kraftanstrengelse.

– Jeg har aldri kjørt et ritt som har vært så hardt som det i dag. Jeg tror også en kombinasjon av varme og høyden har påvirket meg i ganske stor grad, forteller unggutten.

– Jeg er fortsatt svimmel og føler meg ganske dårlig. Håper ikke det skal ha noe å si for morgendagen, utbroderer Uno-X-syklisten.

Onsdag ble samme mann nummer elleve på prologen. Dermed gjør tromsøværingen et solid byks i sammendraget. Etter to av fem rittdager er nordmannen nummer fire, 1:35 bak Bellia som leder Giro della Valle d’Aosta. I ungdomskonkurransen tok Leknessund over ledelsen, med minuttet ned til andremann.

Rittet fortsetter fredag med en mindre kupert etappe før ytterligere to dager i fjellene venter på lørdag og søndag. Men selv forventer ikke nordmannen at fredagen blir en transportetappe.

– Morgendagen blir nok knallhard den og. Selv om løypeprofilen ikke er like hard som i dag, spår 19-åringen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse