UTENFOR TOPP10: Andreas Leknessund åpnet Giro della Valle d’Aosta med 11.plass. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Leknessund åpnet med topplassering

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.07.18 17:39

Del på    

Danske i ledertrøya etter prolog i Giro della Valle d’Aosta.

(procycling.no): Andreas Leknessund syklet inn til 11.plass på prologen i Giro della Valle d’Aosta onsdag. Det norske håpet endte 38 sekunder bak etappevinner Jonas Vingegaard Rasmussen fra Danmark.

Danske Rasmussen forserte den 7.9 kilometer lange traseen mellom Saint-Gervais Mont-Blanc og Saint-Nicolas de Véroce med tiden 16 minutter og 37 sekunder.

Sørafrikaneren Stefan De Bod (Dimension Data for Qhubeka) endte på andreplass, sju sekunder etter. Briten Mark Donovan (Team Wiggins) klokket inn på tredjeplass med en tid 10 sekunder svakere enn Rasmussen.

19-åring Leknessund som tok sølv i tempo-NM, kun syv sekunder bak Edvald Boasson Hagen, ble før rittet holdt frem som kaptein på et norsk lag som for øvrig består av Daniel Ekløf, Sindre Kulset, Sondre Svensli og Andreas Staune-Mittet.

– Det er Andreas som har mest meritter og er den sterkeste rytteren per dags dato, sa sportsdirektør Kristoffer Wormsen til procycling.no før rittet.

– Men det kan fint være muligheter for de andre også å kjøre resultater her med å komme seg av gårde i brudd. De kan få en litt hardere reise inn i bakken, men det blir da litt billigere når de har litt forsprang. Jeg håper de andre også kan få en god opplevelse og en veldig god erfaring med å kjøre her.

Etter en kupert prolog fortsetter det fjellrike femdagersrittet med en tøff fjelletappene mellom Rhêmes-Saint-Georges og Rhêmes-Notre-Dame, en etappe som skal over førstekategorien Col St. Carlo og andrekategorien Col des Combes, og avsluttes med 16 kilometer lang stigning opp til mål. 

Tagget med: ,

Les også disse