INVITERTE TIL BYTTEHANDEL: Lefevere hevder Sam Bennett ble tilbudt i bytte mot Alvaro Hodeg. Her ender sistnevnte like bak iren på siste etappe av Vuelta a San Juan 2019. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lefevere: – Bora var interessert i å bytte ryttere

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.10.19 17:21

Del på    

QuickStep-sjefen hevder det tyske laget ville gi ham Bennett om de fikk Hodeg.

(procycling.no): Sam Bennett sin fremtid virker fremdeles usikker. Bora-Hansgrohe har ikke villet slippe iren fri og la ham bytte lag til Deceuninck-QuickStep.

Nå hevder Patrick Lefevere at det tyske WorldTour-laget kanskje har vært mer på gli enn det har virket som, men ikke uten å få noe igjen for det.

– Det har ikke vært noen utvikling. Det er ikke noen enighet mellom han (Bennett) og Bora-Hansgrohe. Det var noen andre tilbud men de har ikke akseptert det. Jeg er bare en tredje part i dette, så jeg må vente på de andre, sier Lefevere til Cyclingnews.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Bora var interessert i å bytte ryttere men jeg nektet. De var ute etter Hodeg, men jeg er ikke interessert i å drive kveghandel. Jeg har ikke ballene til å gå til en 23 år gammel gutt og komme med nyheten og så at du skal til Bora neste år. Vi er ikke et fotballag. Vi kjøper ikke og selger ikke ryttere, hevder den belgiske lagsjefen.

Sam Bennett sin originale kontrakt løp ut etter 2019, men iren skal ha signert på et tilbudsbrev fra Bora-laget. En underskrift som Bennett sitt apparat mener ikke er bindende. UCI tok Bora-Hansgrohe sin side i saken.

Sin aller beste sesong

Til tross for de utenomsportslige tumultene har Bennett levert til de grader på sykkelen.

Årets sesong har vært hans klart beste som proffsyklist.

På 14. etappe i Vuelta a España tok han sesongens 19. seier.

Triumfene involverer blant annet etappeseirer i Paris-Nice, Critérium du Dauphiné og BinckBank Tour i tillegg til to triumfer i La Vuelta.

Han klarte også endelig å gå helt til topps i det irske mesterskapet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse