TAKKET OG BUKKET: Mathieu van der Poel bukket for publikum like etter at VM-gull nummer tre var sikret. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ledet fra første meter og tok sitt tredje VM-gull

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.20 15:46

Del på    

Mathieu van der Poel var overlegen i Dübendorf.

(procycling.no): Etter omlag en meter av herrenes VM-ritt i Dübendorf i Sveits tok Mathieu van der Poel ledelsen.

Den ga han aldri fra seg.

De to belgierne Toon Aerts og Eli Iserbyt holdt hjulet til den regjerende mester i starten. Men etter syv minutter åpnet det seg en luke fra Van der Poel til Aerts som da var nærmest.

Resten av rittet ble en parademarsj for cyclocross-virtuosen.

Etter første runde ledet han med tolv sekunder. Etter andre runde var avstanden 48 sekunder. Utviklingen fortsatte helt til ledelsen var komfortabel på omlag halvannet minutt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med syv gjørmete runder bak seg var det en suveren Mathieu van der Poel som hevet armene og feiret sitt tredje VM-gull i cyclocross på seniornivå.

– Dette er spesielt. Det var et av de store målene mine i år. Jeg hadde ikke noen sammenlagtkamper å forsvare i år så VM var målet mitt. Dette var en av mine beste dager denne sesongen så jeg er fornøyd med det, sier Van der Poel i seiersintervjuet vist på TV 2.

Også i lørdagens seniorritt for kvinnene, der Ceylin del Carmen Alvarado vant, skjedde utskillelsen tidlig. Mye på grunn av en krevende løype.

– Jeg forventet at det skulle sprekke opp fordi løypa var veldig, veldig tøff. Det er en av de hardeste løypene jeg har syklet. Noen av de siste bakkene var nesten for bratte. Det var et veldig ærlig ritt der de sterkeste var i fronten med en gang og det synes jeg er bra i VM.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DE TRE BESTE: Thomas Pidcock tok sølvet bak den suverene vinneren. Toon Aerts tok bronsen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Det var vanskeligere da det sluttet å regne fordi gjørmen tørket litt. Da ble det enda tyngre. Det hadde vært bedre om det fortsatte å regne, men jeg følte meg veldig sterk. Da jeg klarte å komme av gårde på første runde så fikk jeg vinger. Jeg tror jeg kjørte et perfekt ritt, konstaterer 25-åringen.

Ingen aktiv mannlig rytter har nå vunnet cyclocross-VM flere ganger enn Mathieu van der Poel. Wout van Aert (Belgia) og Zdenek Stybar (Tsjekkia) har også tre gull.

For trioen er det enda et stykke opp til Erik De Vlaeminck sine syv gullmedaljer. André Dufraisse (Frankrike), Renato Longo (Italia) og Albert Zweifel (Sveits) har alle fem gull mens Roland Liboton (Belgia) har fire.

Ung brite mot hele Belgia

Med kun en teoretisk mulighet på gullmedaljen flyttet fokus seg til det andre steget på podiet: Sølvmedaljen.

En belgisk armada bestående av Eli Iserbyt, Toon Aerts, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout og Laurens Sweeck var favoritter til de to andre medaljene. Men de hadde også med seg en ung brite som skulle bli en torn i den belgiske siden.

Ut på den fjerde runden kom angrepet fra 20 år gamle Thomas Pidcock. Eli Iserbyt hang med i starten, men måtte betale dyrt for det. Belgieren sprakk og måtte slippe.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GJØRMEKAMP: Pidcock kjempet seg gjennom den sveitsiske gjørmen og tok tidenes første britiske medalje på seniornivå i cyclocross-VM. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Pidcock sto distansen bedre. Bak ham skilte Toon Aerts og Wout van Aert seg ut som de sterkeste belgierne.

Med én runde igjen var Pidcock fremdeles nummer to, 1:36 bak den suveren Van der Poel. Men bak briten nærmet Aerts seg. Kun syv sekunder skilte.

Wout van Aert røk ut av medaljekampen på grunn av en punktering. Som Belgias siste håp klarte ikke Aerts å ta steget opp bak den suverene vinneren.

Thomas Pidcock ble for sterk og tok sølvmedaljen med 1:20 opp til Van der Poel. Aerts knakk og var 25 sekunder etter briten på bronseplass.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse