Prøv Procycling Pluss idag

MER TRØBBEL:  Fire år har gått siden Lance Armstrong ble fratatt sine sju Tour de France-titler. Nå rettes nye mistanker mot den kontroversielle amerikaneren. FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

IKKE ØNSKET: David Lappartient ønsker ikke å se Lance Armstrong i årets Flandern rundt. FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Lappartient kritisk til Armstrong-opptreden i Flandern

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.01.18 18:13

Del på    

– Ingen god idé.

Like før jul ble det klart at Lance Armstrong er invitert av arrangøren som æresgjest til årets Flandern rundt. Der skal den livstidsutestengte amerikaneren i første rekke tale på en konferanse arrangert av arrangøren, Flanders Classic, på fredagen i forkant av rittet.

– Jeg tror det er godt at vi fortsetter å hedre mestere som Laurent Jalabert og Richard Virenque, så hvorfor ikke invitere Lance Armstrong og Jan Ullrich tilbake inn i vår store sykkelfamilie?, sa Wouter Vandenhaute, rittdirektør i Flandern rundt den gang.

Les mer: Armstrong invitert som æresgjest til Flandern rundt

I et intervju med Neue Zürcher Zeitung,  er den nye UCI-presidenten David Lappartient sterkt kritisk til å invitere en mann som Armstrong, som blant annet mistet alle sine syv Tour de France-triumfer etter å ha innrømmet utstrakt dopingbruk.

– Det er ingen god idé. Det uttrykte jeg til Vandehaute i en intensiv samtale, sier franskmannen.

 – Han er en fri mann

Presidenten har nå skrevet til arrangøren for å sikre seg at det blir minst mulig oppstyr rundt amerikaneren i De Ronde-helgen.

– Armstrong er en fri mann. Jeg kan ikke hindre ham fra å snakke på et belgisk universitet på fredagen før rittet. Likevel er det ikke bra for sykkelsporten. Jeg skrev et brev til Vandehaute for å forsikre meg om at Armstrong ikke vil være tilstede under amatørrittet på lørdag eller proffrittet på søndagen.

Armstrong skal selv snart i retten for søksmålet fra de amerikanske myndighetene, gjennom sponsoratet til US Postal, mot ham, ett av flere søksmål som kom i kjølvannet av dopinginnrømmelsen hos Oprah Winfrey for ganske nøyaktig fem år siden. En innrømmelse Armstrong mener har kostet ham opp mot 100 millioner dollar, ifølge USA Today.

PRESIDENTEN: David Lappartient. Foto: AFP PHOTO / FRED TANNEAU

I fjor sommer var en lignende sak oppe, da ASO, arrangøren av Tour de France, valgte å ikke invitere Jan Ullrich til Tour de France-starten i hjemlandet Tyskland. 1997-vinneren av Tour de France var likevel ute i løypa på den andre etappen blant publikum.

På spørsmål om hvordan Lappartient ville vurdert det om det var Ullrich som var invitert av Flanders Classic, sier UCI-presidenten at det ville vært omtrent det samme med ham, og vektlegger at de må forme fremtiden.

Liker ikke å ha Riis i sporten

Lappartient har tidligere gått ut og sagt at tidligere dopere ikke har noe å gjøre i sporten.

– Sykling har en mørk fortid, men de som kun fokuserer på fortiden vil ikke overleve. Grensa er 2011. De som er tatt etter det har ikke noe å gjøre i sykkelsporten, sier han.

Fremdeles er det likevel mange tidligere dopingtatte syklister som nå er å finne som sentrale personer rundt en rekke lag, som for eksempel Aleksandr Vinokourov og Bjarne Riis. Franskmannen mener likevel det er stor forskjell mellom de to.

– Vinokourov var suspendert. Han har betalt for det han gjorde. Det har ikke Riis.

 – Han innrømmet dopingbruk. Riis hadde selv ikke under sine aktive dager et godt image i feltet. Det er noen jeg ikke kan utestenge juridisk, men som jeg ikke ønsker å ha i sykkelsporten. Returen til folk som Riis og Michael Boogerd er ikke bra, mener UCI-presidenten.

Tagget med: , ,

Les også disse