FROOME-INTERESSERT: NTT-sjef Bjarne Riis. FOTO KT/Tim de Waele/Getty Images

Riis: Froome-overgang er interessant

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.05.20 15:00

Del på    

NTT Pro Cycling-sjefen synes Froome-spekulasjone er merkelige.

(procycling.no): Spekulasjonene om Chris Froomes mulige Team Inoes-exit vekker interesse hos NTT Pro Cycling og lagets sjef Bjarne Riis. Den danske sykkelsjefen avviser dog at han har vært i kontakt med den firdobbelte Tour de France-vinneren.

Ifølge flere rapporter hos blant annet Cyclingnews og L’Equipe har flere lag meldt sin interesse for Froome hvis kontrakt med Team Ineos løper ut inneværende sesong. Den ventede kapteinsstriden med Geraint Thomas og Egan Bernal har dessuten medført rykter om at Froome vurderer en overgang allerede før Tour de France.

Selv om et fremstøt foreløpig har uteblitt, legger ikke Riis skjul på at en Froome-overgang er interessant.

– Først og fremst må jeg poengtere at det har ikke vært noen kontakt med Chris. Og det er farlig å spekulere om slike ting. Men jeg tror at folk flest ville vært interessert i å jobbe med en rytter som Chris, sier Riis til Velo News.

– Det er en stor og morsom story, men man må være forsiktig, og ikke blande rykter med realitet. Det er to forskjellige ting, sier teamsjefen til Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller.

– Akkurat nå er det mye spekulasjon og jeg vet ikke hva som har rot i virkeligheten. Jeg blir nyskjerrig på det. Klart det er interessant når det er snakk om Chris Froome. Dette overrasket meg og jeg skulle gjerne visst hva som var sant.

Bernal-uttalelser

Ryktene om Froome Ineos-fremtid begynte å spinne etter Egan Bernals uttalelser om lederrollen i Tour de France. I et intervju med spansk Eurosport fortalte colombianeren at han hadde ingen intensjon om å ofre seg for verken Thomas eller Froome. Riis erkjenner at situasjonen kan bli svært prekær for Dave Brailsford, men er samtidig forbauset over den britiske sjefens håndtering av saken så langt.

– (Uttalelsene til Bernal) kan ha blitt tatt ut av kontekst, men selvsagt kommer det til å bli mange om beinet der. Og dette må de ha diskutert internt. Mye av dette er spekulasjoner. Det kan være mye vi ikke vet om dette, sier Riis.

– Men det er merkelig. Hvorfor skulle han ville bytte lag? Er det fordi han frykter at han ikke ha nødvendig støtte? Føler han seg klar til å vinne igjen, men ikke at han har nok støtte?

– Kan han passe inn hos NTT? Der får jeg si både ja og nei. Har vi plass til ham. Ja. Kan han jobbe med oss? Antageligvis. Ville vi hatt et godt lag rundt ham? Ja. Har vi Grand Tour-erfaringen som kreves? Absolutt. Ønsker han å sykle for oss? Det vet vi ikke. Kan vi skaffe pengene? Det vet vi heller ikke, sier Riis.

Tagget med: , ,

Les også disse