Prøv Procycling Pluss idag

JAN ULLRICH: Vant Tour de France i 1997. 20 år etter ble han ikke invitert av ASO til åpningen i Düsseldorf. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann.

Ullrich-fest langs Tour de France-løypa

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 3.07.17 14:11

Del på    

– Det var fint å bli tatt så godt imot.

(procycling.no): Søndag gikk den andre etappen av årets Tour de France fra den tyske byen Düsseldorf til belgiske Liege.

På veg gjennom delstaten Nordrhein-Westfalen passerte feltet den lille byen Korschenbroich, hvor persona non grata Jan Ullrich ble hyllet av tilstedeværende fans.

Under åpningen av årets Tour var den eneste tyske vinneren ikke invitert av arrangøren ASO. Det ble derfor sørget for et eget arrangement, uavhengig av Prudhomme og co.

Les mer om utestengelsen av Ullrich her!

Mallorca-bosatte Ullrich hadde tatt turen, og kunne fortelle om fantastisk stemning i den lille tyske byen.

– Dette var en stor opplevelse for meg, en stor folkefest og reklame for den tyske sykkelsporten, fortalte han til DPA.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORNØYD: Ullrich var glad og fornøyd langs løypa i Nordrhein-Westfalen. Her fra 2007. Foto: AFP PHOTO DDP/OLIVER LANG GERMANY OUT

”Ulle Ulle” ble ropt entusiastisk fra publikum når den tyske sykkelhelten gikk på scenen, mange ville ha bilder med Ullrich, og ingen ytret misnøye med den gamle T-mobile-rytterens dopinghistorie.

Ullrich har innrømmet dopingbruk, men mener langt på veg at han ikke gjorde noe galt. Dette får vinneren av 1997 fortsatt svi for, 20 år etter at han vant det franske treukersrittet.

Rekk hånden i været hvis du vil høre spørsmål om doping

Annonserte moderatoren fra scenen. Ikke så mye som en finger var å se.

Tyskerne, i alle fall de som var tilstede i Korschenbroich, støtter Der Kaiser fra Rostock.

– At denne idrettsutøveren blir gjort til syndebukk er uverdig, hyklersk og patetisk, forteller den 69 år gamle tilskueren Rudolf Diekman til Radsport-news.

ULLRICH: Fra Tour de France 2003 på veg til Luz Ardiden. Foto: AFP / FRANCK FIFE

Ullrich får sjokolade av en gammel dame, og foreldre vil ha bilder av sykkelhelten sammen med sine barn.

– Alle brukte forbudte midler, men Ulle var den beste. Hadde ingen dopet seg ville han vunnet flere ganger, forteller Diekman selvsikkert videre.

Ble invitert av Düsseldorf, takket nei

Ullrich er beskjeden, og prøver å dysse ned konflikten med ASO. Han forteller at en invitasjon kom i posten fra byen Düsseldorf. Den takket han pent nei til.

– Det var ikke så dramatisk som det ble fremstilt. Jeg ble invitert av byen Düsseldorf, men datteren min feiret sin fjortende bursdag på lørdag. Da jeg ikke har vært med på så mange av bursdagene hennes, ønsket hun at jeg skulle være med og feire i år.

43-åringen forteller videre at han uansett har skygget unna de fleste sykkelarrangementer de siste årene.

– De siste elleve årene har jeg ikke vært tilstede på et eneste sykkelritt. Men sykkelsport er fortsatt livet mitt. Jeg trenger avstand. Store arrangementer er ikke lenger min ting.

I den tyske byen er den gamle storheten mer opptatt av å prate om sønnen på fire enn seg selv.

– Han kommer hver dag og vil sykle, men foreløpig bare frem og tilbake for å kjøpe is, forteller Ullrich stolt.

 

Tagget med: , ,

Les også disse