ANDREMANN: Michal Kwiatkowski ble slått av Philippe Gilbert i søndagens Amstel Gold Race. Michael Albasini tok tredjeplassen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Kwiatkowski: – Gilbert er en legende

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.04.17 10:04

Del på    

Sky-rytteren er full av beundring for vinneren av Amstel Gold Race.

(procycling.no): Michal Kwiatkowski stod igjen med blandede følelser etter andreplassen i søndagens Amstel Gold Race. Polakken satset på en langspurt, men stivnet fullstendig på de siste meterne, og ble passert av Philippe Gilbert.

– Jeg måtte overraske Gilbert, og håpet jeg kunne holde spurten. Men motvinden gjorde at det stoppet helt opp med 50 meter igjen, sier Sky-syklisten etter målgang ifølge Sporza.

– Det var et flott ritt, men jeg er ikke helt fornøyd med resultatet.

Må være ekstrem for å slå Gilbert

Overmannen fra Quick-Step Floors har hatt en storslagen vårsesong. Gilbert triumferte i Driedaagse De Panne og tok en spektakulær soloseier i Flandern rundt, før han vant Amstel Gold Race for fjerde gang. Kwiatkowski mener det kreves noe spesielt for å slå den belgiske 34-åringen.

– Om du vil slå Gilbert så må du gjøre noe ekstremt. Han gir aldri opp. Det er ingen skam å bli slått av ham i hans terreng. Han var sterkest og fortjener seieren, lyder dommen fra Kwiato.

Amstel-vinneren sine palmares er det få som kan overgå. Foruten de fire triumfene fra Nederlands eneste endagsritt på WorldTour-nivå har han blant annet en verdensmestertittel å vise til, etappeseier fra de tre Grand Tours samt fire monumentseire.

– Phil er definitivt en legende. Denne våren har han vist at han kan vinne alle monumentene. Å sykle med han, eller å sykle mot han, det er alltid en fornøyelse. Han er alltid med på å kjøre, skryter polakken fra Team Sky.

Vil slå tilbake

Kwiatkowski maktet ikke å repetere bragden fra 2015, da han selv gikk til topps i Amstel Gold Race. Det gjenstår to Ardenner-klassikere, og den tidligere verdensmesteren håper på suksess i begge.

– Alt er ikke tapt. Jeg er i god form, og det vil jeg vise i La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

26-åringen har vist tidligere at begge ritt passer ham godt. I 2014 tok han tredjeplassen i begge de belgiske klassikerne.

Tagget med: , , , ,

Les også disse