LITE HÅP: Alexander Kristoff tror neppe han har noe å gjøre i neste OL om løypa ser ut som nå.

LITE HÅP: Alexander Kristoff tror neppe han har noe å hente i neste OL om løypa ser ut som nå.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristoff vurderer å droppe Rio-OL

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 19.12.14 15:45

Del på    

– Jeg tenker jeg bør prioritere andre ting.

(procycling.no): I London-OL i 2012 ordnet Alexander Kristoff en populær norsk bronsemedalje i landeveisrittet, åtte sekunder bak gullvinner Aleksandr Vinokourov. Fire år senere er det ikke sikkert stavangermannen stiller til start.

Årsaken er presentasjonen av løypa som skal benyttes i Rio-lekene i 2016. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) gikk ut med denne tidligere i desember. Løypa var ikke det Kristoff og de andre spurtspesialistene i verdenseliten hadde håpet på.

– Det ser vanskelig ut å henge med opp på de siste rundene før mål. Jeg tenker å kanskje stå over OL, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

• Les mer: Treneren tror Kristoff kan glemme OL-gull

Rittprogrammet for 2016-sesongen er allerede i baktankene til Katjusja-profilen og støtteapparatet rundt ham. Den harde OL-konkurransen passer dårlig inn i planene. Kristoff utelukker likevel ikke å ta på seg en hjelperytterrolle i lekene, hvis det norske laget trenger ham.

Med ved behov
– Jeg vet ikke hvor mye jeg kan hjelpe i en sånn løype. Men om landslagsledelsen vil ha meg med der, så kjører jeg jo. Men sånn det ser ut, så blir det såpass hardt at jeg tenker jeg bør prioritere andre ting den sesongen, fortsetter 27-åringen.

Trener Stein Ørn har tidligere uttalt til procycling.no at andre typer ryttere passer bedre på et norsk OL-lag i Rio.

– Vi får se om Alexander kanskje blir med som hjelperytter, eller om andre er bedre egnet for laget. Dette er en helt annen løype enn vi fikk se skisser av tidligere. Da så det ut til å passe greit for Alexander. Den siste oppdateringen gjør løypa mer klassikerpreget, påpeker Ørn, og fortsetter:

– Den siste bakken er på 720 høydemeter. Der skal de over tre ganger, før det er 20 kilometer til mål. Når de fremste er kommet over stigningen den siste gangen, er løpet satt. Hvis du skal ha en sjanse til å vinne, så må du kjøre veldig bra i bakkene.

OL arrangeres i tidsrommet 5.-21. august. Det er mellom 19 og 20 måneder til fram i tid, men Team Kristoff er ikke ukjent med å legge langtidsplaner. Blant annet har Stein Ørn tidligere sagt at Kristoff bør kjøre to Grand Tour-ritt i 2016 for å fortsette utviklingen.

– Qatar passer bedre
Da vil i så fall Giro d’Italia og Vuelta a España bli prioritert foran Tour de France. Det gir en lengre periode til å bygge seg opp mellom tøffe påkjenninger i de to treukersrittene.

• Les mer:  Derfor vil Team Kristoff droppe Tour de France i 2016.

VM det samme året går i Qatar, der flatere landskap øker sjansen for suksess betraktelig for den norske superspurteren.

– Qatar passer meg bedre enn løypa i Rio, fastslår Alexander Kristoff i samtale med procycling.no.

Det er også usikkert hvor tett OL og VM kommer på hverandre i 2016. Mens VM normalt sett arrangeres i september, kan mesterskapet bli flyttet til oktober.

Dette på grunn av det stekende hete sommerhalvåret i Qatar. I år ble det målt over 30 varmegrader alle oktoberdagene i hovedstaden Doha. I september er det normalt enda varmere.

Tagget med: , , ,

Les også disse