VIL HA MER HJELP: Alexander Kristoff har vært mye alene i hans første sesong som UAE Team Emirates-rytter. Nå vil laget styrke støtten rundt nordmannen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

VIL HA MER HJELP: Alexander Kristoff har vært mye alene i hans første sesong som UAE Team Emirates-rytter. Nå vil laget styrke støtten rundt nordmannen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kristoff vet hvilke hjelpere han trenger

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.07.18 11:33

Del på    

31-åringen har spilt inn flere navn overfor lagledelsen, som ønsker å styrke støtten rundt nordmannen.

CHOLET (procycling.no): Det tar tid å bygge et lag, og i den grad man skal se langt inn i framtida til den nå 31 år gamle Alexander Kristoff, er man fortsatt i starten av prosessen av å få et slagkraftig mannskap rundt nordmannen.

Det har også gitt utslag i støtten han har fått i sin første sesong i UAE Team Emirates så langt. I Flandern rundt var beskjeden at han i hvert fall ønsket å ha støtte fram til nest siste passering av Oude Kwaremont med snaut seks mil igjen.

I spurtene har han som regel måtte klare seg med at opptrekkerne har brakt ham fram i posisjon, før han selv har gjort den siste jobben før selve spurten.

En type støtte fra lagkameratene som gjør at det er mulig å vinne, men som krever at en isolert Kristoff selv gjør alt riktig fram mot målstreken.

– Jeg føler at vi må styrkes i både opptrekket og i klassikerne, sier nordmannen til procycling.no etter mandagens lagtempo i Cholet.

Kultur for etapperitt

I Tour de France er det Roberto Ferrari som er sisteopptrekker for Kristoff. Etter planen er det meningen at han skal ta et siste magedrag og få Kristoff i posisjon til å kjempe om seieren med 500 meter igjen. Så langt i touren har den rutinerte italieneren allerede takket for seg med to kilometer igjen.

– Vi vet at noen dager vil vi ikke klare det, mens andre vil de klare det. Det er en del av Tour de France, sier sportsdirektør Philippe Mauduit til procycling.no.

Franskmannen støtter Kristoff i betraktningene om at laget rundt ham bør styrkes.

– Ja, vi trenger bedre ryttere. Alt går litt etter litt. Laget har hatt en kultur for etapperitt med sammenlagtryttere, sier Mauduit, med hentydning til at de nå vil bygge opp en sterkere base rundt Kristoff.

Vil ha klassikertyper

Selv har nordmannen uttalt til procycling.no tidligere at han håper å få inn to ryttere til rundt ham.

Der har han ganske klare preferanser for hvilke type ryttere han ser etter.

– Klassikerryttere kan ofte brukes i opptrekket. Det ser du jo på Quick-Step som har det beste opptrekket, hovedsaklig bestående av klassikerryttere. Hvis vi styrker den biten i laget, tror jeg også opptrekket blir styrket. Du ser jo også for Bora så er det Daniel Oss og Marcus Burghardt som er på foran på slutten. Vi mangler litt den type ryttere. Det håper jeg vi kan forsterke til neste år, sier Kristoff.

– Er det noen navn du spiller inn til lagledelsen?

– Ja, det er det, sier han med et lurt smil.

– Ser etter hjelperytter av høyt nivå

Mandag ble det klart at Rasmus Fossum Tiller er aktuell for UAE, etter at agent Joona Laukka har vært på tilbudssiden til flere av WorldTour-lagene.

Selv om Tiller har mange av de kvalitetene ved kjøringen sin som Kristoff etterlyser, understreker agent Laukka at en eventuell overgang for Tiller ikke blir å forstå som én av de to rytterne Kristoff håper å få inn.

– Rasmus er en ung rytter. Hva laget ser etter for Alexander, er en hjelperytter av høyt nivå. Rekrutteringen av neo-proffer er annerledes, det handler om hva de kan gjøre i framtida. Ingen forventer at en neo-pro kan jobbe for lederen på høyt nivå den første sesongen, sier Laukka.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse