BLIR MED VIDERE: Stig Kristiansen er ønsket som norsk EM- og VM-sjef av både Alexander Kristoff og Norges Cykleforbund. Den formelle avtalen er ennå ike underskrevet

BLIR MED VIDERE: Stig Kristiansen er ønsket som norsk EM- og VM-sjef av både Alexander Kristoff og Norges Cykleforbund. Den formelle avtalen er ennå ike underskrevet, men Kristiansen har åpning i Uno-X-kontrakten for å påta seg slike oppdrag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kristansen ønsket som landslagssjef under EM og VM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.01.18 18:29

Del på    

Kristoff støtter midlertidig, norsk mesterskapsløsning

(procycling.no): I etterkant av VM på hjemmebane valgte Stig Kristiansen å forlate sin stilling som sjef for landeveissykling i Norges Cykleforbund.

I stedet ble han sportsdirektør i Uno-X Development Team, med åpning for også å påta seg andre oppdrag utover 2018-sesongen.

– Jeg har en åpning i kontrakten min med Uno-X som gjør at jeg påta meg et oppdrag om det er en ønskelig løsning for min gamle arbeidsgiver i forbundet, sier Stig Kristiansen til procycling.no.

Viktig støttespiller for forbundet

Overfor procycling.no skisserer sportssjef Hans Falk i NCF et ønske om å hente inn Kristiansens tjenester for å jobbe opp mot proffene under EM i Glasgow i august og VM i Innsbruck i desember.

– Vi har begynt å tenke litt i de baner. Stig har sagt seg villig til å være med som leder for proffene, sier Falk til procycling.no.

procycling.no-avsløring: Landslagssjefen ønsket av Uno-X

– Så det betyr at dere ikke henter inn noen permanent løsning i rollen som landslagssjef?

– Nei, det ser ikke slik ut per nå, svarer Falk som presiserer at forbundet enda ikke har full oversikt over driften etter VM-underskuddet.

Les også: Uno-X redder U23-satsingen til forbundet

procycling.no omtalte nylig samarbeidsavtalen Norges Cykleforbund har inngått med Uno-X om fire landslagsoppdrag i Nations Cup kommende sesong.

Falk vil selv agere som leder for U23-landslaget i mesterskap, mens Kai Lexberg fortsetter sitt virke som sjef for juniorene. Duoen skal også, i samarbeid med kontinentallagene Uno-X, Team Coop og Joker-Icopal, stå for uttakene til U23-oppdragene Uno-X laget sponser og drifter.

Kristoff fornøyd med løsningen

Under VM i Bergen ble Gabriel Rasch (Team Sky) hentet inn som støtte og sparringspartner for Kristiansen før og under proffenes fellesstart.

– Sånn sett blir det ikke så store forskjeller for proffene. Jeg håper det ikke går for mye utover aldersbestemte klasser, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Falk forteller at en liknende løsning vil bli vurdert igjen, men presiserer også at man er nødt til å ta hensyn til mulige interessekonflikter.

– «Gabba» var med til VM i Bergen, men om man forskutterer at Kristoffer Halvorsen (Team Sky) blir med til Glasgow, er det ikke sikkert at Rasch sitter i følgebilen underveis. Vi har også en kapasitet i Gino Van Oudenhove (nå sportsdirektør i Dimension Data), så det er flere som kan gå inn i et eventuelt team, påpeker Falk.

EM i Glasgow arrangeres fra 2.-12 august, mens VM i Innsbruck arrangeres mellom 22. og 30.- september.

Tagget med: , , , ,

Les også disse