Prøv Procycling Pluss idag

LAGKAMERATER: Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har vært faste innslag sammen på både landslaget og Katusha de siste sesongene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Kristoff om Bystrøm: – Hadde hatt bruk for ham i VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.08.17 13:33

Del på    

Katusha-stjernen krysser fingrene for lagkameraten, samtidig som han gjør seg klar til Bretagne Classic.

Selv når han står på startstreken i søndagens Bretagne Classic (tidligere kjent som GP Plouay), er det VM som i all hovedsak er det store fokuset for Alexander Kristoff denne høstsesongen.

– Vanligvis er det et ritt jeg har satset på og lagt opp treninga til å være i form under, men jeg har ikke gjort det i år. Jeg bruker egentlig både Hamburg og Plouay som start og slutt på treningsperioden, og så har kjørt 6-7 timer hver dag eller med unntak av reisedag og hviledag på onsdag. Det blir litt roligere neste uke, inn mot Tour of Britain, sier Kristoff til procycling.no.

Det franske rittet har normalt sett vært et godt ritt for ham, med tredjeplass i 2016 (vant spurten i hovedfeltet), seier i 2015 og åttendeplass i 2014 (vant spurten i hovedfeltet).

Håper Bystrøm rekker VM

Men med VM på hjemmebane, er selvsagt håpet at den virkelige storformen nå skal dukke opp siste helg i september. Der er Kristoff selvskreven på laget, hvor han sannsynligvis vil dele et kapteinsansvar med Edvald Boasson Hagen. En annen som har virket ganske selvskreven til én av de ni plassene på fellesstartslaget er Sven Erik Bystrøm. Haugesunderen har syklet sammen med Kristoff i Katusha de siste tre sesongene, og er blant rogalendingens mest trofaste hjelpere.

Fredag var imidlertid Bystrøm uheldig i Vuelta a España, hvor han veltet og pådro seg et brudd i skulderbladet. 

– Så vidt jeg forsto knakk han skulderbladet, så det kommer litt an på når han er tilbake på sykkelen. Rekker han ikke VM er det selvsagt ikke gunstig, og om han blir lenge av sykkelen er det heller ikke gunstig foran mesterskapet. Men om han er kjapt tilbake, kan det jo være at jeg får tilbake treningskameraten min. Sånn sett var det ikke så gunstig at han kjørte vueltaen i det hele tatt, sier Kristoff med et smil.

Les mer: Optimistisk Bystrøm dagen derpå: – Positiv med tanke på VM

– Dette er jo en ganske viktig brikke for deg i VM. Den viktigste, mener kanskje jeg. Er du enig i det?

– Ja, han kjenner meg veldig godt, og kjenner til mine styrker og svakheter. Jeg hadde hatt bruk for ham i VM, så jeg håper han rekker det. Han pleier å være lettrent, så om han få to uker før VM, tror jeg det skal gå bra. Noen er tilbake på sykkelen etter én uke, men det kommer an på hvor mye smerter han har. Risting på sykkelen er ikke spesielt gunstig om man har vondt i skuldra.

Siste sesong i Katusha: – Man gleder seg litt til det er over

Med Bystrøm i vueltaen, har også den faste treningskameraten til Kristoff forsvunnet. De siste dagene har vært preget av lange treningsturer, med en syv timer lang tur på fredag på 226 kilometer som siste oppladning til Bretagne Classic.

– Har du savnet Sven Erik i VM-forberedelsene?

– Vi kjørte Arctic sammen, men den siste uka – mellom Hamburg og Plouay, har jeg trent mye alene, selv om jeg har fått litt hjelp av Team Coop. For Sven Erik er det viktig å kjøre store løp, sånn sett er det bra for karrieren hans. For min del var det viktigere å kjøre Hamburg og Plouay. Det er to løp jeg har gjort det bra i tidligere.

Kristoff forlater Katusha-Alpecin etter årets sesong, og Bystrøm er ventet å følge landsmannen over til UAE Team Emirates. Etter et noe skuffende Tour de France, har Kristoff slått tilbake med seier i RideLondon, EM og fjerdeplass i Cyclassics Hamburg. Nordmannen fortsetter også i kapteinsrollen i Katusha, til tross for at han skifter lag til neste sesong, og bedyrer at det ikke er noe spesielt å sykle sammen med lagkamerater han straks forlater.

Les også: Sunweb kaster Barguil ut av vueltaen

– Jeg føler ting er ganske normalt og at det ikke er noe stress sånn sett. Jeg begynner å se slutten av sesongen. Det er Plouay, Britain og VM igjen. Så da blir det til at man gleder seg litt til det over.

I tillegg til Kristoff, deltar også Truls Korsæth og Edvald Boasson Hagen i Bretagne Classic. Sistnevnte vant rittet tilbake i 2012.

Tagget med: , ,

Les også disse