Prøv Procycling Pluss idag

HER RYKER VM: Bystrøm pådrar seg et brudd i skulderen, under Vuelta a España. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Brudd i skulderen for Bystrøm – VM i fare

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.08.17 18:28

Del på    

Vueltaen over for Katusha-rytteren.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm er ute av Vuelta a España med et brudd i det venstre skulderbladet, det skriver det sveitsisk-registrerte laget på sin Twitter-konto i kveld. Han gikk i bakken på den syvende etappen av Vuelta a España og ble sendt til sykehus for undersøkelser. Like etter etappen fortalte Katusha-Alpecins pressesjef Philippe Maertens til TV 2 at nordmannen hadde fått skulderen ut av ledd, men det viste seg å være verre enn først antatt.

– Dessverre er det et brudd i skulderbladet, så nå er vueltaen over for meg. Det er på tide å dra hjem, sier Bystrøm i en video på Katushas Facebook-side

Under Gent-Wevelgem tidligere i år kolliderte han med en jernstolpe og pådro seg et brudd mellom håndleddet og tommelen. På fredagens Vuelta-etappe veltet 25-åringen med litt under 100 kilometer igjen av den 207 kilometer lange etappen mellom Llíria og Cuenca, og slet seg gjennom resten av dagen. TV-bildene viste at nordmannen fikk assistanse av legebilen.

– Dette året har ikke vært det beste for meg, med det andre bruddet i år, men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Det var noen ryttere som krasjet foran meg, og så var det en terrengsykkel i veien som jeg krasjet inn i. Jeg vet ikke hvorfor, men det er sykling.

Etter undersøkelser på sykehuset i Cuenca er det nå bekreftet brudd og Bystrøm må stå av årets ritt.

VM kan stå i fare

Med verdensmesterskapet i Bergen bare en måned unna kan bruddet bety at Bystrøm går glipp av mesterskapet, hvor han er ventet å være blant de ni som blir tatt ut til å representere Norge. Det skal foreløpig ikke være planer om noen operasjon, i følge hovedpersonen selv.

– Doktoren sa jeg bare må vente for å komme meg over dette. Men VM er rett rundt hjørnet, så jeg håper jeg kan rekke det. Det er vanskelig å si noe nå, det er for tidlig tror jeg. Jeg må ha noen spesialister til å se på det.

Bystrøms trener, Stein Ørn, sier til procycling.no at de må vente på at røntgenbildene kommer til Norge, før de kan si noe om hvorvidt Katusha-rytteren har noen mulighet til å rekke VM.

TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche, som også er utdannet fysioterapeut, skriver på sin Twitter-konto at det vil være «en medisinsk sensasjon» om Bystrøm står på startstreken i Bergen 24. september.

Etappen ble til slutt vunnet fra brudd av Matej Mohoric, mens Chris Froome beholdt sammenlagtledelsen.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse