GUL DRØM: Kristoff kunne ikle seg den gule trøya etter seier på åpningsetappen i fjorårets Tour de France. FOTO: Alex Broadway/ASO

– Det viktigste med Alex er atmosfæren han tar med seg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.06.21 11:17

Del på    

Sportsdirektør Alan Peiper skryter av nordmannens humørspredende effekt, men han vet ikke om det vil gi Tour de France-plass.

(procycling.no): Allerede i januar bekreftet UAE Team Emirates at Tadej Pogačar, Marc Hirschi og Alexander Kristoff var lagets ledere i Tour de France 2021.

Selvfølgelig med den slovenske fjorårsvinneren som hovedplanen. En ny gul trøye er målet.

Men siden den gang har pipa fått en litt annen lyd. Selv virker Alexander Kristoff usikker på om han får plass, og også den sportslige ledelsen bekrefter at plassene til årets viktigste ritt ikke er helt spikret.

Alan Peiper, lagets hovedsportsdirektør i Tour de France, er nå i Critérium du Dauphiné. Der sykler Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Ivo Oliveira og Alexander Kristoff. Alle fire er aktuelle for en plass i Tour de France.

Foreløpig er Kristoff lagets reserve. Men Peiper utelukker ikke at det kan endre seg.

– Han hadde en vanskelig start på sesongen fordi mange ritt ble avlyst i februar og han trenger de rittene for å være bra til Paris-Nice og for å være god i klassikerne. Og han mistet den blokken med ritt i februar. Når det er sagt, så har han kjørt mange ritt i mai. Med mer eller mindre tre etapperitt og han kommer hit til Dauphiné i ganske god form, sier Peiper ifølge Cyclingnews.

Kristoff har sittet med lenge i flere kuperte ritt den siste tiden, også gjennom de to første etappene i Critérium du Dauphiné. På onsdagens etappe ble han trukket fram på glitrende vis av Sven Erik Bystrøm, men målbakken ble for lang og bratt og Kristoff endte på 29. plass.

Den australske sportsdirektøren understreker dog at sportslige resultater ikke er det aller viktigste for Kristoffs deltakelse.

– Jeg tror det viktigste med Alex er atmosfæren han tar med seg, forklarer Peiper.

– Ok, han kan kjøre i vinden og passe på Tadej der, han kan spurte og gjorde at vi kunne senke skuldrene i fjor ved å vinne den første etappen i Tour de France. Men han tar også med seg den atmosfæren til laget. Han spiller musikken sin på full gass, kommer med vitser og du trenger det i et lag for å holde på den gode stemninga. Det er nok stress der allerede.

Alexander Kristoff og Tadej Popgacar har ikke syklet et ritt sammen siden Tour de France 2021. Peiper har lagt merke til forskjellen.

– De siste månedene har jeg forstått hvilken forskjell han utgjør for laget på grunn av den atmosfæren.

Tadej Pogacar, Marc Hirschi, Rafal Majka, Brandon McNulty, Jan Polanc, Mikkel Bjerg, David De La Cruz og Davide Formolo fremstår som det mest sannsynlige Tour de France-laget for UAE Team Emirates med fremdeles tre uker til Grand Depart.

Ivo Oliveira og Alexander Kristoff er foreløpig å se på som reserver, men mye kan fremdeles endre seg. Flere av de aktuelle rytterne skal sykle i Tour of Slovenia og i Sveits rundt.

Tour de France tråkkes i gang 26. juni i Brest.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse