Prøv Procycling Pluss idag

© Tim De Waele

Sunweb kaster Barguil ut av vueltaen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.08.17 10:30

Del på    

Skal ha trosset lagordre.

I en pressemelding fra laget, skriver de at Barguil bekreftet at han ikke kjørte for lagets mål (som var å hjelpe Wilco Kelderman), noe som dermed gjorde at laget så seg nødt til å kaste Barguil ut fra rittet.

– Jeg må forlate vueltaen på grunn av lagets avgjørelse. Jeg føler meg bra, og jeg har gode bein. Jeg ser meg selv i en annen rolle (enn hva laget gjør), og ønsker å angripe i fjellene, slik jeg gjorde i touren. Vueltaen er et strålende ritt, og det er skuffende å måtte forlate rittet, men det er en avgjørelse fra laget jeg må akseptere, sier Barguil i pressemeldingen fra laget.

Grunnen skal være at Barguil ikke hjalp lagets kaptein, Wilco Kelderman, da han punkterte på vei inn mot mål på fredagens etappe. Barguil ble sittende med resten av favorittene, mens lagkameraten Sam Oomen hjalp Kelderman inn til mål, hvor han var 17 sekunder bak resten av favorittene.

Kelderman falt med det ned fra ellevteplass til 14. plass i sammendraget, og ble passert av nettopp Barguil i sammendraget.

I en diskusjon i etterkant skal det ha blitt gjort klart at Barguil dermed ble fjernet fra rittet, fordi laget ikke ønsket å ha en rytter som kun kjørte for seg selv. Barguil skal da ha vist til at han ikke så på seg selv som en hjelperytter i vueltaen.

– Jeg kan tilføye at Barguil har virket veldig irritabel siden starten i Nimes. Laget hans har måtte tvinge han til å gjøre intervjuer, skriver Rasmus Staghøj, journalist i dansk TV 2 på Twitter.

Barguil vant nylig to etapper i Tour de France og klatretrøya, i et ritt hvor han til slutt ble nummer ti sammenlagt.

Like etter ble det kjent at han skifter lag etter sesongen, hvor Fortuneo-Oscaro blir hans neste lag. Selv etter utkastelsen, skriver laget at Barguil vil fullføre sesongen som normalt.

Tagget med: ,

Les også disse