Prøv Procycling Pluss idag

SKADET: Sven Erik Bystrøm pådro seg et brudd i skulderbladet på den syvende etappen i Vuelta a España. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Optimistisk Bystrøm dagen derpå: – Positiv med tanke på VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.08.17 09:23

Del på    

Håper å være tilbake på sykkelen i løpet av én uke.

Med kun fire uker igjen til herrenes fellesstart i VM, kom velten til Sven Erik Bystrøm på den syvende etappen i Vuelta a España ganske så ubeleilig med tanke på en plass på det norske VM-laget.

Som én av Alexander Kristoffs mest trofaste hjelpere, var han for mange selvskreven på laget, men bruddet i skulderbladet gjorde derimot plassen hans noe mer usikker.

Selv om Bystrøm nå må bryte vueltaen, er nordmannen likevel optimistisk med tanke på en VM-plass.

– Jeg er positiv med tanke på VM. Forhåpentligvis er jeg tilbake på sykkelen i løpet av én uke, eller maks ti dager. Signalene jeg har fått er at skulderbladet gror raskt, skriver han i en SMS til procycling.no.

Bruddet i skulderbladet er hans andre brudd denne sesongen, etter at han veltet ut av Gent-Wevelgem med et brudd i hånda. Den gang måtte han dermed stå over flere av de viktigste klassikerne, og var ikke tilbake i konkurranse før to måneder etterpå. Denne gang tyder imidlertid prognosene på at han vil være tilbake mye raskere.

I tillegg til Bystrøm, var det en rekke andre ryttere som måtte bryte rittet på fredag. Mens haugesunderen kjempet seg til mål, måtte Larry Warbasse, Merhawi Kudus og Jonas Van Genechten alle gi seg underveis på etappen. De to førstnevnte etter velt, mens sistnevnte måtte bryte grunnet en kneskade. Med Bystrøm ute er FDJ-duoen Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard de gjenværende nordmennene i rittet.

Tagget med: ,

Les også disse