Prøv Procycling Pluss idag

FORMSTERK: En sterkt kjørende Krister Hagen gir Coop-Østerhus grunn til å være optimistisk før Tour of Norway (foto: Coop-Østerhus)

– Han er gjennomsterk om dagen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.05.16 20:28

Del på    

Krister Hagen gjør Coop-Østerhus håpefulle førr Tour of Norway.

Med en iøynefallende 4.plass sammenlagt og bunnsolid kjøring gjennom hele rittet, gjorde Fredrik Strand Galta det til et minneverdig Tour of Norway for Coop-Østerhus i 2015. I år må imidlertid det Stavanger-baserte laget klarte seg uten Galtas kvaliteter. Den høyreiste lysluggen viste med blant annet 2.plassen på etappen til Eggemoen, og sterk klatring i finalen til Geilo, at han var klar for et høyere nivå.

Coop-Østerhus har imidlertid stokket godt om på kortene etter Galtas overgang til Delko-Marseille. De sorte og blå fra vest har sanket resultater jevnt og trutt denne våren, deriblant to seiere til August Jensen i Grand Prix Liberty Seguros, samt ti toppti-plasseringer med den evig offensive Krister Hagen.

Generalprøven før Tour of Norway ga også grunn til å smile for Coop-Østerhus. Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen håpet i utgangspunktet på seier, men måtte til slutt oppsummere med tilfredshet etter 4.plass til Øivind Lukkedal i Sundvolden Grand Prix, og 2.plass til Hagen i Ringerike Grand Prix.

– Krister er gjennomsterk om dagen. I spurten hadde han kanskje ikke helt selvtilliten man behøver. Og det er lett å finne på unnskyldninger i etterkant for å forklare hvorfor man ikke vinner. Men sånn er det. Han kommer sterkt tilbake, kanskje i Tour of Norway allerede. Totalt sett må vi være veldig fornøyd med helga, sier Benjaminsen.

– Øyvind sin fjerdeplass er vi også greit fornøyd. Han har aldri gjort det så bra i et UCI-ritt før. Samtidig er han veldig god i sånne type bakker. Han satt med gode bein. Det er lett å si i ettertid, at han burde fulgt etter Vangstad og de. Men han trodde det var for tidlig og valgte annerledes. Vi hadde lyst å vinne, samtidig som vi er fornøyd med prestasjonene som ligger bak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DANMARK: Coop-laget på podiet under GP Viborg hvor Jensen ble nummer fire. Foto: Team Coop-Østerhus

DANMARK: Coop-laget på podiet under GP Viborg hvor Jensen ble nummer fire. Foto: Team Coop-Østerhus

Mannskapet
Benjaminsen disponerer en mer eller mindre skadefri og formsterk tropp, bare «Håkon Berger og Kristian Dyrnes er ute på langtidsskade». Sportsdirektøren vil ikke proklamere noen resultatmessige målsetninger på forhånd, men avviser ikke at Coop-Østerhus har kvaliteter til å hevde seg i sammendraget, slik det gjorde med Galta for ett år siden.

– Vi har noen som kan gjøre det brukbart i sammendraget. Men et godt resultat sammenlagt er også avhengig av hvordan vi gjør det på etappene underveis. Vi får ta det dag for dag. August, Krister og Øivind vet vi kan klatre bra på etappene til Rjukan og Geilo. Og så har vi godt krydder med sånne som Håvard Blikra og Ole André (Austevoll) som kan gå i brudd. Oscar (Landa) er også i veldig bra form, sier Benjaminsen.

– Norway er det største rittene vi kjører hele sesongen. Startlisten er litt svekket uten Katusha og Kristoff, som sikkert hadde tatt en del ansvar på spurtetappene, da spesielt den første og siste etappen. Men likevel er det mange gode lag. Edvald (Boasson Hagen) er nok sulten på revansj etter (2.plassen) i fjor. Landslaget ser også spennende ut, og Lotto(-Soudal) vet vi er sterke, sier Coops sportsdirektør.

– Løypa som vi kjenner fra i fjor, synes jeg er spennende. Det vi vet er at den tøffe etappen til Rjukan bli avgjørende. Til Geilo vil det også skille litt. Vi viste oss godt frem i fjor. Oscar kom svært nære da han var i brudd første etappe. Fredrik ble nummer to på etappen til Eggemoen. Vi kan hevde oss igjen, avslutter Benjaminsen.

Team Coop-Østerhus til Tour of Norway: Håvard Blikra, August Jensen, Krister Hagen, Øivind Lukkedal, Oscar Landa og Ole André Austevoll.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse