Prøv Procycling Pluss idag

SUNDVOLDEN: Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad og Åsmund Løvik på podiet i Sundvolden GP. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

FixIT.no sikter mot topp ti i Tour of Norway

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.05.16 20:25

Del på    

– En formidabel jobb som skal gjøres.

TV-tid og eksponering av sponsorer er alfa og omega for mindre lag under de store UCI-rittene i Norge. En lang dag i brudd på en av etappene i Tour des Fjords, Tour of Norway eller Arctic Race er således et effektivt middel mot målet. Kampen om oppmerksomhet skjer som oftest skyggen av stjernene som krysser målstreken først og kan virke meningsløs for utenforstående – helt til de en sjelden gang lykkes.

Team FixIT.no er godt kjent med denne til tider så utakknemlige virkeligheten. Men før årets Tour of Norway kalibrerer Bergens-laget på nytt og sikter høyere enn vanlig. Etter 3.plassen til Åsmund Løvik i Sundvolden Grand Prix har fixerne fra VM-byen satt seg mål om et fremskutt sammenlagtplassering.

– Vi har klart å være synlige gjennom brudd tidligere i (Tour des) Fjords, Tour of Norway og Arctic (Race). Men nå har vi lyst å følge opp det (Johan) Kaggestad sa til oss: ”Det er viktig å få til resultater, ikke bare jakte TV-tid”. Med tanke på startfeltet, som kanskje ikke er så sterk i år, ser vi at målsetningen om et godt resultat er innen rekkevidde. Målet er topp ti sammenlagt. Men før det ligger en formidabel jobb som skal gjøres, sier Frode Jarle Jacobsen, sportsdirektør hos Team FixIT.no.

Den klatresterke bærumsgutten Løvik avsluttet 2015-sesongen godt etter en tøff start preget av skader. Senest sist helg i Sundvolden GP initierte han det avgjørende bruddet som så Team Sparebanken Sør ta dobbeltseier med Andreas Vangstad og Carl Fredrik Hagen.

– Flere ble tatt på sengen da Joker satte opp farten mot Solidhøyden, men Åsmund satt heldigvis bra plassert og kom med i avgjørende gruppe. Rittet var en av målsetningene hans. Selvsagt skulle han jo helt vunnet, alle sikter mot øverste trinn på podiet. Men han viste at han er meget sterk om dagen og hvor stor kapasitet han har. Med det resultatet kom vi rimelig godt ut av helgen, resonerer Jacobsen

Løviks kvaliteter i kupert terreng vil komme godt med på flere av etappene i årets Tour of Norway.

– Fra avslutningen i Sundvolden går det an å trekke paralleller til etappe to (Rjukan) og tre (Geilo) i Tour of Norway. Det er etapper med mye klatring hvor Åsmund kan gjøre det bra, hvis vi får han i posisjon. Kommer han i en god gruppe kan vi se han i toppsjiktet. Sparebanken Sør har vist at det er mulig å hevde seg i toppen og stå øverst. Skal vi lykkes må vi være fokusert og gjøre det riktige tingene fra start til mål, sier FixIT.nos sportsdirektør.

Resten av FixIT.nos lag består av Ken Levi Eikeland (etappevinner fra Carpathian Couriers), Bjørnar Øverland, Sindre Eid Hermansen, Kristoffer Madsen og den rutinerte Adrian Gjølberg. Jacobsen melder om en sultent og ambisiøst mannskap, men sportsdirektøren skulle gjerne hatt en mer utpreget spurter til de flate etappene.

– Rollen til Filip (Eidsheim) skulle Henrik Sandal ta over. Men han var uheldig og fikk en kneskade. Den har vært langvarig, men heldigvis har den sluppet taket nå. Henrik er ikke i aksjon nå, men vi håper han er klar til NM.

Tagget med: , ,

Les også disse