Prøv Procycling Pluss idag

KLARE FOR TOUR OF NORWAY: Syver Wærsted (til høyre på bildet) gleder seg til Tour of Norway, der også Jonas Abrahamsen blir en viktig brikke hos Ringeriks-Kraft. Foto: Jon Arve Wålberg (Team Ringeriks-Kraft)

– Det blir utrolig kult

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 16.05.16 13:48

Del på    

Ringeriks-Kraft med slagkraftig lag på hjemmebane.

Med nyvunnet selvtillit etter lagets første UCI-seier noensinne inntar Ringeriks-Kraft veien i Tour of Norway med et spennende mannskap.

Jonas Abrahamsen og Njål Eivind Kleiven, samt en rehabilitert Audun Brekke Fløtten, er lagets håp om gode sammenlagtplasseringer.

Får tillit
For spurtene har de den lovende unggutten Syver Wærsted. Han liker spesielt etappeprofilen på første og siste dag.

– Det er de som skal passe meg best. Første etappe går gjennom Porsgrunn, der jeg bor, så det blir utrolig stort å avslutte en etappe nesten på hjemme-hjemmebane. Det blir spennende, og jeg gleder meg utrolig, sier Wærsted til procycling.no.

Bare 19 år gammel er det ingen selvfølge at han får delta i et av de største rittene laget sykler i løpet av sesongen. Men unggutten har vist at han har nivået inne, senest med UCI-seieren i Sverige.

– Det er utrolig kult og morsomt å få tillit.

Han satser på å betale laget tilbake i form av et god etapperesultat. Bronsevinneren fra fjorårets gateritt i NM har sin forse i avslutninger, og ønsker å bruke sin spurtstyrke til å hevde seg på etappene som ender med samlet felt.

– Alt kan skje
Samtidig er han klar over at nivået i Tour of Norway er høyere enn normalt.

– Har jeg en bra dag, hadde det vært gøy med en topp 10-plassering. Det er kanskje det som er mest realistisk. Men alt kan skje, så det blir utrolig gøy å se, sier Wærsted.

Selvtilliten de pådro seg i Sverige helgen som var, satser Ringeriks-gutta å bygge videre på hjemme i Norge.

– Det var en skikkelig lagseier, og det viser at vi er sterke. I dag (lørdag) var vi kanskje det sterkeste laget, og det gir oss en skikkelig selvtillitsboost. Å dra det med seg inn i Norway, er helt strålende.

Ikke glem Fløtten
Når det er snakk om sammendraget, trekker 19-åringen først frem Abrahamsen og Kleiven. Men man skal ikke glemme Brekke Fløtten.

25-åringen var bare et teknisk uhell unna det helt store i fjorårets Arctic Race, men fikk vårsesongen ødelagt etter å ha blitt påkjørt av bil i februar. Nå er imidlertid Fløtten tilbake i form. Ringeriks-rytteren kjørte solid i Sundvolden GP og bidro til seieren i helgen.

– Han var ekstremt bra i Ringerike-helgen, og var utrolig bra her nede i Sverige. Han er en vi vet kan få til det skikkelig store. Er han i slag, tror jeg han kan få til en god plassering også ham.

I tillegg til de nevnte, sykler også Marius André Hafsås og Torstein Træen denne ukens Tour of Norway.

Tagget med: , ,

Les også disse