MANGE I BAKKEN Primoz Roglic var blant Jumbo-Visma-rytterne som veltet i samme sving på lagtempoen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Krisestart for Roglic og Jumbo-Visma

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.08.19 20:38

Del på    

Nesten hele laget gikk i bakken på lagtempoen i La Vuelta.

(procycling.no): Jumbo-Visma-laget åpnet lagtempoen i Torrevieja på solid vis. Ved passering etter halvkjørt åpningsetappe var de kun noen sekunder bak de aller raskeste lagene.

Men så raknet det. Gjennom et av løypas mest teknisk krevende partier bommet de på en sving, og fem av lagets ryttere gikk i bakken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kaptein Primoz Roglic var blant dem. Etter å ha stablet seg opp på temposyklene igjen fortsatte de kvestede gulkledde rytterne, men avstandene ble store.

Raskt var det kun fem mann igjen som forsøkte å begrense tidstapet. Tony Martin tauet Roglic og kompani i mål 40 sekunder bak Astana som vant den 13,4 kilometer lange åpningsetappen.

Uhellet skjedde i en sving der det en stund var et vått parti noen før i veibanen. UAE Team Emirates var også blant lagene som veltet på etappen.

Perfekt åpning for López

Dimension Data kom først i mål med. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sin tid på 15:25 holdt helt til CCC suste inn på 15:06.

Da EF Education First trillet i mål ble lista hevet. 14:58 var dog heller ikke vinnertiden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Team Sunweb var to sekunder raskere, men Astana fløy gjennom løypa i Torrevieja. 14:51 ble plutselig tiden å slå for de siste lagene. Det var det ingen som klarte.

Deceuninck-QuickStep avsluttet sterkt og var kun to sekunder bak vinnertiden.

Movistar maktet ikke å tukte topplagene og da de som siste lag kom i mål til syvendeplass kunne Miguel Angel Lopez konkludere med å ha åpnet Vuelta a España på perfekt vis.

Den første røde trøya gikk dermed til nettopp Astana sin leder som var først i mål.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse