AUUU! Truls Korsæth landet tungt på hofta under Strade Bianche. Etter en ukes trening i Frankrike

AUUU! Truls Korsæth landet tungt på hofta under Strade Bianche. Etter en ukes trening i Frankrike, fikk han kontrabeskjed og skal likevel i aksjon under Milano-Sanremo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Korsæth likevel klargjort for årets første sykkelmonument

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.03.18 09:12

Del på    

– En fantastisk gjennomkjøring, sier 24-åringen.

(procycling.no): Inne i sin andre sesong blant proffene, har Truls Korsæth alt pådratt seg en gunstig egenskap: Han er en mann for de store anledninger i Astana-systemet.

Som førsteårsproff satt han i brudd under Strade Bianche. Laget var så godt fornøyd at de klargjorde han for Milano-Sanremo to uker senere.

I april fikk han debutere i Paris-Roubaix.

Fraile ut, Korsæth inn

Nå er historien i ferd med å gjenta seg.

Den opprinnelige planen var å spare lillehamringen til E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem. procycling.no kan nå avsløre at Omar Fraile går ut av den opprinnelige startoppstillingen, og at Korsæth er mannen som erstatter ham.

– Var ikke planen egentlig å spare deg til E3 og rittene i etterkant av det?

– Ja, men jeg er glad for at jeg får kjøre (Sanremo). Jeg er fit for fight og det blir en fantastisk gjennomkjøring, sier Korsæth til procycling.no.

Ble igjen i Frankrike for å trene

Det siste vi så av Astana-rytteren var under Strade Bianche, på gjørmete, ikke-fullt-så-kritthvite, italienske grusveier. Igjen i brudd, men denne gangen mistet den tidligere terrengsyklisten kontakten med underlaget og pådro seg et solid kjøttsår på hofta.

Les også: Simulerer Paris-Roubaix på spesialtilpasset rulle

Uka etter reiste lagkameratene hans enten til Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico, mens han fikk lege sine sår og trene i ro og mak i Frankrike.

– Jeg har slitt litt med sårene jeg pådro meg, men er godt igang nå, melder han.

Lutsenko, Valgren og Cort

Astana har hatt en fantastisk åpning på sesongen. Cort Nielsen virket svært pigg i Midtøsten, mens også Aleksei Lutsenko var enorm, og tok blant annet sammenlagtseieren i Tour of Oman.

Tilbake fra europeisk jord syklet laget glimrende under både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Lørdagen sikret Michael Valgren nok en seier, mens en velt utraderte mulighetene for Cort Nielsen og Lutsenko dagen etter.

Foran Milano-Sanremo vil den samme trioen være strengene å spille på, i et kollektiv som for tida strutter av lagånd og selvtillit.

Lørdag følger du Milano-Sanremo LIVE via procycling.no!

291 kilometer mellom Milano og Sanremo er noe helt annet enn for eksempel Strade Bianche (kun 180 kilometer), men direkte overrasket om Korsæth forsøker å komme seg med i bruddet også her, blir vi definitivt ikke.

– Jeg tipper jeg blir brukt til å dekke angrep i starten, men jeg vet ikke sikkert. Jeg får vite mer de nærmeste dagene, avslutter Korsæth.

PS: De øvrige nordmennene som deltar i rittet er Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og August Jensen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse