TIL ÅRETS FØRSTE MONUMENT: Truls Korsæth får sjansen i Milano-Sanremo. Foto: Tim De Waele.

RIKTIG: Truls Korsæth støtter avgjørelsen som ble tatt i Danmark rundt. Her fra Strade Bianche tidligere i år. Foto: Tim De Waele.

Korsæth: – Ikke nødvendig å pushe grensene hver gang

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.09.17 17:19

Del på    

Kraftig vind sørget for at den andre etappen i Danmark rundt ble avlyst.

(procycling.no): Også på onsdagens etappe i Danmark rundt ble vinden en avgjørende faktor. Først ble rittets andre etappe forkortet med 15 kilometer, så ble den nøytralisert fram til første innlagte spurt. Det hele endte med at etappen ble avlyst.

– Vi startet med ganske dårlig vær og mye vind. Etter hvert så ble det verre, og da ble det nøytralisert i en to mils stund. Før det ble stoppet ute ved kysten der det blåste opp skikkelig, sier Truls Korsæth til procycling.no.

Astana-rytteren er en av to nordmenn som sykler det danske etapperittet. Sindre Lunke (Team Sunweb) er den andre. Korsæth mener avgjørelsen som ble tatt var den riktige.

– Jeg synes det var fornuftig. Det er alltid motargumenter selvfølgelig, når en sånn avgjørelse blir tatt. Det er vanskelig å si hvordan det hadde blitt utover i rittet, og om ting hadde roet seg. Men jeg føler fortsatt at det var fornuftig å stanse rittet. Det blir tatt ganske mange sjanser i løpet av en sesong, så det er ikke nødvendig å pushe grensene hver gang, beretter 23-åringen.

Det var et tilsynelatende unisont felt som ønsket å avlyse etappen.

«Etter ønske fra løpets deltakende ryttere er PostNord Danmark rundts 2. etappe avlyst. Etappen gjennomføres derfor ikke» skriver rittarrangørene om avgjørelsen.

Det er UCI sin ekstremvær-protokoll som har blitt fulgt av arrangørene. Rytterne skulle, etter planen, over Svendborgasundbroen tidlig på etappen. Men grunnet kraftige vindkast ble dette regnet som for farefullt, og etappen ble derfor først kortet ned.

Kort tid etter ble det avgjort at rytterne skulle sykle i jevnt tempo helt til langesonen, der rittet ville starte på nytt. Dette skal ha vært etter ønske fra alle de 16 lagene som deltar i det danske etapperittet. Kun en halvtime senere ble etappen avlyst. Korsæth sin lagkamerat, danske Michael Valgren Andersen, figurerte som rytternes røst i debatten rundt etappen.

– Han ble vel utpekt som talsperson for hele feltet. Han hadde dialog med dommeren fra start, og jeg tror det var mye usikkerhet rundt avgjørelsen. Men da vi kom til kysten, og det blåste opp skjedde ting fort. Og det ble stoppet.

Også på gårsdagens etappe blåste det kraftig over de danske veiene. Da var det danske Casper Pedersen som vant etappen.

– Det var vind i går og, men ikke på langt nær så mye som i dag. At ting ble avlyst i dag og ikke i går det er veldig naturlig. Det blir spennende å se hva som skjer i morgen.

Korsæth har tro på at morgendagens etappe kommer til å bli gjennomført som planlagt, men han er glad fornuften seiret på onsdagens etappe.

– Det blir ofte tatt avgjørelser i favør av å ta risiko ganske mange ganger i løpet av en sesong. Noen ganger er det nok smart å bare være på den sikre siden.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse