AFP PHOTO / Scanpix Denmark

Ung danske snøt Bouhanni

Procycling
Tips meg

Publisert 12.09.17 18:42

Del på    

Kaotisk åpner i Danmark rundt.

(procycling.no): Casper Pedersen (Team Giant-Castelli) kunne juble for seier på åpningsetappen i PostNord Danmark rundt etter et overraskende soloangrep på de siste kilometerne i Kalundborg.

Et frådende hovedfeltet krysset målstreken sju sekunder senere, der franskmannen Nacer Bouhanni (Cofidis) slo tyskeren Phil Bauhaus (Team Sunweb) i kampen om andreplassen.

Truls Korsæth var aktiv og synlig underveis i tjeneste for sin danske Astana-kaptein Matti Breschel som til slutt endte på 6.plass.

Pedersens frekke sluttspurt kom etter en intens etappe, der sidevind og bratte bakker skapte en eksplosiv utvikling med Trek-Segafredo og Astana i førersetet.

Etappen ble dessuten enda mer kaotisk da to av dagens tidlige utbrytere, Andreas Kron (Riwal Platform Cycling Team) og Mathias Bregnhøj (BHS – Almeborg-Bornholm), syklet feil vei og ut av løypen. Etter en kort nøytralisering var etappen tilbake på sporet, med initiativet hos Astana og Korsæth som sørget for å kjøre inn bruddet.

Men det gikk ikke lenge før kaoset rådet igjen. Med 26 kilometer igjen slo Trek-Segafredo-duoen Mads Pedersen og Jasper Stuyven til i sidevinden og sprengte feltet. Lukene som oppsto var ikke ubetydelige, men varte bare en liten stund.

En ny samling i front banet imidlertid vei for den danske U23-europamesteren Pedersen, som sammen med blant andre Fabian Grellier (Direct Energie) og Kevin Van Melsen (Wanty – Groupe Gobert) så sitt snitt til å angripe da 20 kilometer gjensto.

Pedersen følte seg pigg og fyrte et nytt angrep. De siste sju kilometerne tilhørte den unge Giant-Castelli-rytteren som syklet i ensom majestet helt inn til mål.

Tagget med: , ,

Les også disse