Prøv Procycling Pluss idag

TOUR DE FRANCE-VINNER: Egan Bernal. FOTO: Christopher Jue/Getty Images

– Jeg vil kjøre både giroen og touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.12.19 14:07

Del på    

Kolombianeren vil ikke la seg stresse til Tour-forsvar.

(procycling.no): Egan Bernal har flere ganger i høst luftet tanken om å sykle Giro d’Italia kommende sesong. Team Ineos skal kommende sesong sjonglere med både Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas og Richard Carapaz, alle tidligere Grand Tour-vinnere. Med Froomes indre driv mot en femte Tour-tittel har kolombianeren ydmykt uttalt at han kan være villig til å hjelpe lagkameraten mot en historisk seier.

Samtidig har 22-åringen latt seg friste av giroens brutalitet, med en rekke lange etapper og klatringer, som Stelviopasset, Col d’Izoard og Colle dell’Agnello – alle i løpet av rittets siste etapper.

I et nytt intervju med AS virker Bernal å ha prosessert planene for 2020-sesongen ytterligere, og det virker som en Giro/Tour-kombinasjon er forestående.

– Det jeg ville likt ville vært å kjøre giroen og deretter touren.

Han tilbrakte to år i Gianni Savios rekker hos det italienske prokontinentallaget Androni-Giacatolli før han signerte for Team Ineos, og trekker tiden i Italia frem som en viktig årsak til at han ønsker å inkludere den italienske Grand Touren i rittprogrammet sitt.

– Jeg er svært begeistret over muligheten til å kjøre Giro d’Italia. Det er et meget vakkert ritt. Jeg bodde der i to år og har mange venner der.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Nesten umulig

Froome var den som sist ga en Giro/Tour-dobbel. 34-åringen lyktes med å vinne det italienske treukersrittet, men kom til kort mot lagkamerat Geraint Thomas og Team Sunwebs Tom Dumoulin i la Grande Boucle.

Kun seks ryttere har lyktes med dobbelen gjennom historien. Avdøde Marco Pantani var den siste til å klare bragden, i 1998. Siden har en rekke ryttere forsøkt uten hell. Bernal innser at oppgaven er formidabel.

– Å kjøre begge er veldig komplisert, men hvis vi tar avgjørelsen så kan vi gjøre det, selv om jeg vet at det er nesten umulig. Jeg er veldig åpen for å sykle giroen, touren eller selv vueltaen. De er alle veldig viktige ritt.

Så langt har det bydd på problemer i Team Ineos stjernespekkede rekker og kolombianeren er ikke bekymret for at det skal skje i 2020 heller.

– Med dette laget er det enkelt å sette seg mål, fordi de tar rytternes ønsker med i betraktningen. De vil aldri ta deg til et ritt du ikke vil sykle.

– På den andre siden så må vi ta i betrakningen ønskene til de andre rytterne. Det er Geraint Thomas, Chris Froome og nå også Richard Carapaz, så vi må komme opp med en ideell plan som føles komfortabel og passer med karrierene våre og rollene som vi har. Vi snakker mye og så langt har det aldri vært et problem fordi det er veldig enkelt å snakke med Chris og Geraint Thomas.

– Ikke hjelp Froome i touren

Vil ikke la seg presse

Da Bernal sto på podiet i Paris i sommer var han den tredje yngste vinneren i tourens historie, og den yngste på over 100 år. Mens unggutten har sagt seg villig til å hjelpe Froome, har blant andre den tredoble Tour-vinneren Greg LeMond tatt til orde for at det vil være feil.

– Beklager, men Chris Froome er ved slutten av sin karriere og denne fyren er ved starten av sin. Han burde ikke dele ut gaver til noen som helst. Det er hans å ta og han er sterkere enn Chris, uttalte han i et intervju med VeloNews i november.

Han mener alderen hans, og at han har mange år igjen til å vinne flere, ikke er noen grunn til å gi avkall på kapteinsrollen i touren. Bernal på sin side mener at det ikke er noen grunn til å stresse og at han forsøker å ikke la seg presse.

– Det kan sees på på to forskjellige måte: den første er at jeg er ung og hvor mange flere Tours vil jeg vinne? Eller måten jeg ser det på er at jeg er 22 år og har allerede vunnet Tour de France. Jeg har allerede gjort det jeg ville gjøre. Jeg var den første kolombianeren til å gjøre det og jeg føler jeg er god til det jeg gjør. Jeg vil åpenbart prøve å vinne flere Tours, en Giro, en Vuelta, men hva enn som skjer så har jeg allerede vunnet en Tour og ingen kan ta det fra meg. Det er ikke sånn at jeg slapper av, men jeg har allerede gjort noe veldig bra og bør ikke føle noe press.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse