TOUR-VINNER: Egan Bernal gikk seirende ut av årets Tour d France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Ikke hjelp Froome i touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.11.19 23:25

Del på    

Greg LeMond med klar beskjed til Egan Bernal.

(procycling.no): Kapteinsrollen under neste års Tour de France i Team Ineos er i aller høyeste grad i spill. Tross den imponerende bragden i år, har 22 år gamle Egan Bernal ydmykt uttalt at han kan være villig til å hjelpe Chris Froome mot sin femte Tour-tittel.

Froome på sin side er imidlertid igang med å bygge seg opp igjen etter den brutale velten fra juni og vet ikke hvorvidt han klarer å returnere til gammelt nivå. Tross uttalelsene nå, kan det ligge an til å bli en inbitt kamp innad i Team Ineos, skulle begge to ende opp med å gå inn for å vinne touren.

Greg LeMond var involvert i en av de mest intense, interne rivaleriene, da han kjempet om sin første Tour de France-seier i 1986. Hans største konkurrent: lagkamerat Bernard Hinault. Selv om amerikaneren syklet i den gule trøyen hadde «Grevlingen» ingen intensjoner om å hjelpe lagkameraten til seier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den tredoble Tour-vinneren er ikke i tvil om hva Bernal bør gjøre.

– Jeg tror at Egan Bernal, med sin seier, bare 22 år gammel… Jeg hørte nettopp at han kanskje er villig til å jobbe for Chris Froome. Vær så snill, Chris Froome er ikke din venn. I det øyeblikket du gir den seieren bort vil det være et tap for karrieren og livet hans. Ikke gjør det, forteller 58-åringen i et intervju med VeloNews.

LeMond var også i en lignende situasjon i 1985, da han som 24-åringen var låst til sin kaptein Hinault og endte på andreplass, kun ett minutt og 42 sekunder bak franskmannen, som tok sin femte Tour-tittel. Kompromisset var at LeMond, som følte han var kapabel til å vinne rittet, skulle være La Vie Claires mann det følgende året.

(artikkelen fortsetter under)

– KJØR FOR EGNE SJANSER: Greg LeMond med klar tale til Egan Bernal. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Likhetstrekkene mellom de to duoene er sterke. LeMond var ung og fremadstormende, mens Hinalt (30 undet touren i ’85) vant sin siste og femte Tour det året.

– Beklager, men Chris Froome er ved slutten av sin karriere og denne fyren er ved starten av sin. Han burde ikke dele ut gaver til noen som helst. Det er hans å ta og han er sterkere enn Chris.

– Det er ingen tvil, 22 år gammel, så ville jeg ikke gitt av kall på noen seier. Jeg forteller det til alle unge folk: ikke la dere dras inn i dennne forførelsen, fordi du er en tidligere Tour de France-vinner. Gå din egen vei og led din egen vei, fordi du får ingen ny sjanse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse