Prøv Procycling Pluss idag

ØNSKER Å BLI NY SYKKELPRESIDENT: Stig Fjærli (Asker CK), Jan-Oddvar Sørnes (Bodø CK) og Terje Flaten (Stavanger SK) stiller til valg ved Forbundstinget i Tønsberg denne helgen.

Disse kjemper om å bli ny sykkelpresident

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.03.18 13:26

Del på    

Bli bedre kjent med Stig Fjærli, Jan-Oddvar Sørnes og Terje Flaten.

(procycling.no): Klokka 10:00 lørdag åpnes Forbundstinget som i år avholdes ved Quality Hotel Klubben i Tønsberg.

På tingets agenda står hele 20 saker, og det har utover det kommet inn en rekke forslag til saker og endringer i lovteksten som skal behandles.

Du kan lese hele sakslista her!

Det mest spennende som skjer er punkt 19: Valg. Her skal nemlig delegatene fra stemmeberettigete klubber og regioner sammen komme fram til den beste sammensetningen av det nye forbundsstyret.

De tre kandidatene

I etterkant av Sykkel-VM har det nærmest vært åpen borgerkrig mellom forskjellige miljøer i norsk sykkelsport, og den sittende, avgående sykkelpresidenten, Harald Tiedemann Hansen. Skiens-mannen har alt offentliggjort at han ikke stiller til valg etter 10 år ved roret av norsk sykkelsport.

Dagens styre ble forsøkt kastet under ekstraordinært forbundsting i januar, men fikk tingets tillit til å fortsette.

Les også: NCF-styret ble ikke kastet – Tiedemann Hansen fortsetter

Valgkomiteen i Norges Cykleforbund har innstilt Jan-Oddvar Sørnes (Bodø CK og Region Nord) som sin kandidat til å bli ny sykkelpresident.

Les hele innstillingen til valgkomiteen her!

JAN-ODDVAR SØRNES:

51-åringen har vært leder av Bodø CK siden 2014 og har doktorgrad ved NTNU med fokus på organisasjon, administrasjon og ledelse.

procycling.no har stilt Sørnes 13 spørsmål og har laget denne presentasjonen i forkant av forbundstinget:

Les saken her: «Bredde og elite må gå hånd i hånd»

TERJE FLATEN:

Stavanger SK har nominert Terje Flaten som sin presidentkandidat. 62-åringen er opprinnelig fra Notodden og Telemark, men har bodd i Sandnes siden 1981.

De siste 15-20 årene har han vært aktiv i flere roller innenfor Stavanger SK, og er i dag pensjonist etter å ha avsluttet sitt daglige virke i Statoil. Flaten har også vært trener for blant annet Sven Erik Bystrøm.

Les saken her: «Tre VM og tre store underskudd er et gedigent tankekors»

STIG FJÆRLI:

Den siste kandidaten er ønsket som ny sykkelpresident av Asker CK. Stig Fjærli var også foreslått som ny sykkelpresident i benkeforslaget fra Rye SK under det ekstraordinære fylkestinget i januar.

48-åringen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har en Executive MBC fra IMD i Lausanne, Sveits. Fjærli har vært oppmann og sportssjef for juniorlaget i Ringerike SK og har bistått formannen i Asker CK med utarbeidelse av klubbens strategi. Han er også grunnlegger av Terrengsykkelskolen som er bygget opp etter mal fra TINE fotballskole.

Les saken her: «Innføring av klubbdemokrati er det første vi må få på plass»

I forbindelse med Forbundstinget i Tønsberg, som avsluttes ved 14-tiden søndag, kan det også dukke opp benkeforslag på andre kandidater til vervene i forbundsstyret.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse