KVESTET: Marcel Kittel gestikulerte for slag da han havnet i en opphetet diskusjon med rittkommisæren under etappe 3 av Dubai Tour. Et kutt ved venstre øye var synlig etter målgang. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com).

Kittel om kamphane: – Han bør utstenges i seks måneder

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.02.17 13:30

Del på    

Tar ikke imot Grivkos unnskyldning etter slag med albuen.

(procycling.no): Marcel Kittel ankom målområdet på etappe 3 av Dubai Tour med et blodig kutt over sitt venstre øye.

Han fortalte reporterne på stedet at han hadde mottatt et slag av Andrei Grivko, norske Truls Korsæths lagkamerat i Astana Pro Team.

Tyskeren fortalte det hele begynte med poisjonskamp i sidevinden mellom ham og en annen «ung Astana-rytter». Grivko skal ha lagt seg imellom de to, og langet ut mot den tyske superstjernen med armen.

– Jeg forsøkte å komme meg rundt og endte opp mellom Grivko og lagkameraten hans. Jeg måtte gi Grivko en dytt, men jeg tok ikke armene av styret mitt. Jeg forsøkte å spørre den unge rytteren om hvorfor han tok slike sjanser og da fikk jeg et slag i ansiktet, forteller Kittel til cyclingnews.com.

Kort tid etter bekreftet arrangøren av Dubai Tour at Astana-rytteren ikke får starte fredagens etappe. Avgjørelsen kom etter at juryen hadde samlet seg.

Tar ikke imot Grivkos unnskyldning

Etter målgang møttes Kittel og Grivko igjen. Tyskeren mener ordene som falt ikke egner seg på trykk.

– Jeg mener han bør kastet ut av rittet og kanskje få en seksmåneders utestengelse. Dette er en stor skuffelse for sykkelsporten, laget hans, sponsorene og dette rittet, mener Kittel.

Foran torsdagens etappe hadde han vunnet de to foregående, men denne gangen maktet han ikke å hente hjem en topp 10-plassering.

Kittel forteller at glasset på solbrillene hans ble knust under hendelsen, og at situasjonen derfor var svært farlig.

– En centimeter til mot høyre, og han kunne skadet øyet mitt. Det var 40 vitner til dette. Han sendte Bernhard Eisel bort til meg for å si unnskyld, men for hva? Har man en uenighet i feltet, snakker man om det, og kanskje er man borti hverande. Jeg har ikke noe problem med det, så lenge man ikke skader noen. Gjør man det, er det ikke noe å si unnskyld for. Den muligheten får man ikke.

SE VIDEO:

Lefevere tok til Twitter

Underveis på den dramatiske sidevindsetappen fanget TV-kameraene opp bilder av en blodig Kittel.

De første ryktene begynte å gå om at han var truffet av en gjenstand i vinden, men lagsjef Patrick Lefevere kunne avfeie den forklaringen:

– Marcel Kittel har blitt slått av en Astana-rytter. Jeg håper juryformannen tar ansvaret sitt, skrev Quick Step-sjefen på Twitter og tagget innlegget med Dubai Tour 2017.

Kittel gestikulerte med albue

Spurtstjernen, som har vunnet de to første etappene av rittet, havnet i opphetede diskusjoner med rittkommisæren underveis.

Gestikuleringen han benyttet var heller ikke til å ta feil av:

Kittel viste tydelig fram at det var en albue som hadde forårsaket kuttet over øyet hans.

– Sidevind er en kamp, men du holder hendene dine på styret, uttalte Lefevere til cyclingnews.com om episoden.

Quick Step-Floors-sjefen la til at de trolig ville legge inn protest mot Grivko, men at de ønsket å diskutere det med egne ryttere først.

Rittet ble nøytralisert i kort periode

Etter at sidevinden avtok noe i styrke ble etappen nøytralisert i en kortere periode.

Det er foreløpig uklart om det dreide seg om rytternes sikkerhet, eller om at handlet om at Kittel skulle få legebehandling.

Da Kittel igjen ble fanget opp av TV-kameraene var i hvert fall blodet tørket bort, og øyenbrynet plastret.

Nøytraliseringen inntraff da det kun var halvminuttet opp til bruddet for første gruppe av hovedfeltet. Kittel satt i en gruppe lengre bak, men timeouten førte til at de tre gruppene samlet seg igjen.

Etappen endte med nok en massespurt. Der vant John Degenkolb en tett duell mot Reinardt Janse van Rensburg. Marcel Kittel ble brakt i god posisjon av sine lagkompiser, men virket sluttkjørt og var ikke med og kjempet om de tre plassene på podiet.

Han havnet utenfor topp 10, men beholder likevel sammenlagtledelsen i rittet.

Les mer om hva som skjedde underveis på den tredje etappen her!

Resultater 3. etappe:

1. John Degenkolb (Trek-Segafredo) 4:03,08
2. Reinardt Janse van Rensburg (Dimension Data) samme tid
3. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) st
4. Juan José Lobato (LottoNL-Jumbo) st
5. Riccardo Minali (Astana Pro Team) st
6. Jean-Pierre Drucker (BMC Racing) st
7. Elia Viviani (Team Sky) st
8. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) st
9. Adam Blythe (Aqua Blue Sport) st
10 Daniele Bennati (Movistar Team) st

Tagget med: , , , ,

Les også disse