NY PROFF: Team Coop-syklisten August Jensen har fått kontraktstilbud fra flere profflag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

NY PROFF: Team Coop-syklisten August Jensen har fått kontraktstilbud fra flere profflag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Kan signere proffkontrakt i dag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.07.17 21:35

Del på    

Lovende proffutsikter for August Jensen.

(procycling.no): Proffdrømmen så ut til å gå i oppfyllelse for August Jensen, høsten 2016. Bodøværingen hadde signert sin første proffkontrakt, for prokontinentallaget One Pro Cycling. Men da britene mistet viktige sponsorer, førte det til en nedtrapping mot kontinentalnivå. Jensen valgte dermed å bli i Team Coop. Det kan ha vist seg å være en klok avgjørelse.

25-åringen hadde en imponerende vår for vestlandslaget. I Tour of Norway og Tour des Fjords var Jensen blant de ti beste på hver eneste etappe, og i etapperittet Oberösterreichrundfahrt i juni, vant han to etapper. Kort tid etter signerte han for det nederlandske agentbyrået SEG Cycling. Det har gitt avkastning. Nå har Jensen flere profftilbud på bordet.

– Jeg har fått flere konkrete kontraktstilbud. I utgangspunktet så kan jeg signere en kontrakt i dag. Men jeg har ikke helt bestemt meg enda. De i SEG har gjort en bra jobb. De har vært i kontakt med flere lag, og noen av dem har vist såpass interesse at de har tilbudt meg kontrakt, sier Jensen til procycling.no.

– Jeg kan ikke si akkurat hvilke lag, men de som har tilbudt kontrakt er på prokonti-nivå. Så er det litt interesse fra et par WorldTour-lag, men jeg har ikke fått noe konkret tilbud derfra, utdyper nordlendingen.

Pro-konti er veien å gå

Jensen velger å vente med å sette penn på papir, i påvente av eventuelle nye tilbud. Om det ikke kommer tilbud fra WorldTouren, sportens øverste nivå, er ikke det noe han er skuffet over.

– De tilbudene jeg har fått er jeg for så vidt veldig fornøyd med. Så jeg ser ikke bort ifra at det er noen av de da. Som jeg har sagt tidligere, så er jeg ikke veldig ung og lovende. Jeg begynner å dra på årene, ytrer 25-åringen.

– For min del så kan nok prokonti-nivå være veien å gå. Med tanke på det å få noen egne muligheter, og sykle noen av de litt mindre rittene. Det er klart at er du 20 år så er du såpass ung at du kan gå gradene i de store lagene, og utvikle deg der. Men det blir litt vanskelig for meg som allerede er 25. Det er en ting jeg vurderer når jeg skal gjøre et valg om hvilket lag jeg skal til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LIKE BAK PROFFENE: Dylan Groenewegen spurtslo Edvald Boasson Hagen på fra Nederland (t.h.) vinner spurten over Edvald Boasson Hagen (t.v.) og August Jensen (i midten bak) under fjerde etappe i sykkelrittet Tour of Norway lørdag. Etappen gikk fra Lillestrøm til Sarpsborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vurderingsprosessen Jensen nå er inne i er han selv usikker på når vil nå sin konklusjon.

Det er litt vanskelig å si, men det kan hende at jeg signerer i løpet av de neste ukene. Men det er veldig vanskelig for meg å si i og med at ting ikke er helt avklart.

Frykter ikke flere knuste drømmer

Proffeventyret hos One Pro Cycling fikk en brå slutt. Team Coop-syklisten føler seg trygg på at noe liknende ikke skjer i år, men etter det som skjedde i fjor tar han ingenting på forskudd.

– Jeg føler meg ganske mye mer trygg på det. Akkurat sånn som det er nå så står det på meg, og når jeg har lyst til å signere. Men etter det som skjedde i fjor så er det alltid en liten tvil i meg før jeg står på startstreken i de første proffrittene, forteller Jensen.

– Det virker som mer stabile lag (enn One Pro). Lite visste jeg om problemene der da jeg signerte. Men nå er det større aktører inn i bildet. Det meste konkrete er jo det økonomiske, og der er tilbudet en del mer lukrativt i år enn i fjor.

At økonomien bedrer seg er en del av regnestykket som avgjør lagvalget for Jensen, men 25-åringen understreker at det ikke er det aller viktigste.

– Jeg må få syklet mange gode ritt. Det er klart at økonomi spiller en rolle det også. Men kanskje ikke like mye som det et godt rittprogram gjør. Nå har jeg fått forespeilet et bra rittprogram fra de lagene jeg har fått tilbud fra. To gode rittprogram og to gode lag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse