HJELPES UT I PROFFLIVET: August Jensen har signert med det nederlandske agentbyrået SEG. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

August Jensen samarbeider med nederlandsk agentbyrå

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.06.17 07:52

Del på    

Får hjelp til å oppnå proffdrømmen.

LEVANGER (procycling.no): Ikke uventet var August Jensen med og kjempet om gull på fredagens gateritt i NM. Dessverre for nordlendingen gikk han ned i en av de siste svingene, og dermed kunne han ikke hamle opp med Kristoffer Halvorsen og Herman Dahl som tok gull og sølv.

– Det er jo uflaks at det blir i siste sving, men det er ikke bare uflaks. Det er jeg som tar en større sjanse der, og da går jeg på trynet, sa han til procycling.no etter rittet.

Jensen har hatt en liten treningsperiode etter storsuksessen i Tour of Norway, Tour des Fjords og Oberösterreichrundfahrt. I sistnevnte ritt vant han de to siste etappene, samt poengtrøyen.

26 topp ti-plasseringer har Team Coop-rytteren i år, hvorav tre av dem er seire.

Terpstra, Mollema, Vanmarcke – og Jensen

Det har ikke gått upåaktet hen. Nå har August Jensen signert med et nederlandsk agentbyrå som skal hjelpe den stabile 25-åringen ut i profftilværelsen etter at det røk i siste liten foran årets sesong.

SEG Cycling er byrået som nå har tatt Jensen under sine vinger. Dermed er han i celebert selskap – ryttere som Niki Terpstra, Bauke Mollema, Sep Vanmarcke, Dan Martin og Wout Poels er også i agentselskapets stall.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Da Kristoffer Halvorsen angrep 5-600 meter før mål, måtte August Jensen ta sjanser for å følge ham. Det endte i velt og bronse. Dette bildet er tatt like etter målgang. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

De beskriver seg som et selskap som blir sett på som troverdige blant prokontinentallag og WorldTour-lag, og sier at de har stått bak over 200 kontrakter siden dets oppstart i 2007.

– Jeg har fått dem som agenter nå, så de driver og jobber for å finne et lag i en høyere divisjon for meg neste år, bekrefter Jensen ovenfor procycling.no etter medaljeseremonien i Levanger.

– Vi har løpende kontakt. De får data fra meg og jobber for at jeg skal ta steget opp. Jeg har ikke hørt noe konkret ennå.

– Håper de gjør en god jobb

I fjor hadde Jensen signert med prokontinentallaget OnePro Cycling Team, men på grunn av sponsortrøbbel, klarte ikke laget å stable et lag på prokontinivå på beina. Da de måtte ta steget ned til samme divisjon som Team Coop, valgte bodøværingen å bli i det rogalandsbaserte laget.

Det kan ha vist seg å være lurt. I år har i hvert fall resultatene kommet på løpende bånd, og Jensen virker mer klar enn noensinne til å ta steget oppover.

– Jeg håper jeg får kontrakt med et godt sykkellag én eller to divisjoner over der jeg er nå. Når det kommer til betingelser, så vet jeg ikke helt, det må de styre med. Jeg håper de kan gjøre en god jobb. Til syvende og sist, så er det jeg som må sykle fort, uavhengige av hvem jeg har som agent eller ikke, konkluderer Jensen klokt. 

PS: Henrik Evensen sykler for SEG Academy Racing Team, som er et utviklingslag på kontinentalnivå, primært for U23-syklister.

SLÅTT AV SØRLENDINGENE: To sørlendinger endte foran nordlendingen August Jensen på gaterittet i NM. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

 

Tagget med: , , ,

Les også disse