FEIRET FOR TIDLIG: Truls Korsæth

FEIRET FOR TIDLIG: Truls Korsæth, her fra NM i Stjørdal, trodde han hadde vunnet i Arctic Race of Norway. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Jublet en runde før mål: – Hadde håpet det ikke skulle skje i min karriere

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.08.17 15:50

Del på    

Truls Korsæth måtte le av seg selv etter å ha tatt feil av rundene.

(procycling.no): Truls Korsæth trodde han hadde opplevd sitt største øyeblikk i sykkelkarrieren da han strakk hendene i været da han passerte målstreken i Bardufoss.

Problemet var bare at det var en runde igjen. Lillehammer-mannen måtte bare innse at tabben var gjort og sykle videre. Da var det lite saft igjen i beina for hovedpersonen, og han ble hentet kort tid etter.

– Jeg trodde jeg vant. Jeg hadde håpet at dette ikke skulle skje i min sykkelkarriere, men nå har det skjedd. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg satt bare og lo på sisterunden, sier Korsæth til TV 2.

Å juble når man tror man har vunnet er en klassisk tabbe i sykkelsporten. Ryttere som jubler enten en runde før mål eller hvis det er ryttere de vet er foran i løypa, blir til stadighet snakkiser.

– Som å krasje med en bil

Denne gangen var det altså Truls Korsæths tur. Når TV 2 spør om det hele var tull, svarer Astana-rytteren følgende:

– Nei, det er ikke tull. Jeg skulle ønske det var tull.

– Det er som å krasje med en bil, eller noe: Det skjer noe du ikke hadde forventet i det hele tatt, sier han.

Korsæth skjønte fort at han hadde gjort den voldsomme tabben, og frykter nå at dette vil forfølge ham resten av karrieren hans. Selv tar han det likevel med et smil.

– Det vil sikkert gjøre det. Jeg håper ikke det, sier han før reporteren forsikrer ham om at bildene kommer til å rulle på tv hele kvelden.

Kristoff-seier

Etappen ble vunnet av Alexander Kristoff. Han hadde ingen problemer med å ta spurten etter et meget godt opptrekk av hans lagkamerater i Katusha-Alpecin.

Hugo Hofstetter ble nummer to, mens Andrea Pasqualon inntok den siste podieplassen.

Kristoffer Halvorsen ble nest beste nordmann på sjetteplass.

Tagget med: ,

Les også disse