GODE, NORSKE GRUNNER: Statoil er alt inne som sponsor i Arctic Race og på aldersbestemte, norske landslag. Kronen på verket vil bli Tour de France-starten i 2022, men foreløpig er prosessen tungrodd. FOTO: Scanpix

Kristoff vant i Bardufoss

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.08.17 15:20

Del på    

Hadde ingen problemer i spurten.

(procycling.no): Den andre etappen i Arctic Race of Norway endte i en massespurt der Alexander Kristoff vant.

Han fikk et perfekt opptrekk av sine lagkamerater i Katusha-Alpecin, og vant greit.

– Det er som Northug ville sagt, det var et barnesykkelritt, sa Kristoff til TV2 etter etappen.

Hugo Hofstetter ble nummer to, mens Andrea Pasqualon ble nummer tre. Kristoffer Halvorsen prøvde seg også i spurten, ble sittende litt bak, og kom seg aldri helt opp. Han endte til slutt på sjetteplass.

– På slutten var det så enkelt. Jeg mistet Sven-Erik Bystrøm med teknisk trøbbel, så jeg trodde det ville bli litt vanskelig, men Michael Mørkov og Reto Hollenstein gjorde en kjempejobb på den siste runden og de andre med å hente inn. Når du har så gode lagkamerater, blir det bra, svarer Kristoff på spørsmålet om det virkelig var så enkelt.

Amper stemning etter målgang

Etter målgang var det ikke alle som var like fornøyde. Matti Breschel slo ifølge TV2s reporter August Jensen i bakhodet. August Jensen forklarer at det var krig i spurten.

– Jeg hadde vurdert å si unnskyld hvis han kom bort til meg på en hyggelig måte. Jeg tror ikke han er veldig glad i meg nå, akkurat, sa han til TV2.

– Han sa mye på dansk som jeg ikke forsto noe av. Men han var ikke blid.

Breschel er en rutinert herremann i proffeltet og sykler på Astana. Han ønsket ikke å utbrodere hva det handlet om til TV2.

– Det tar vi internt. Det er ikke noe vits at vi tar det med media, sa han profesjonelt.

Slik gikk det til

Den andre etappen i årets Arctic Race la ut fra Sjøvegan og så seks ryttere etablere et brudd etter 22 kilometer. Den norske Team FixIT.no-rytteren fikk med seg Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro), Dimitri Claeys (Cofidis), Zhandos Bizhigitov (Astana), Nicolay Mihaylov (CCC) og Javier Magias (Novo Nordisk).

Spurterne var ventet å dominere finalen på Bardufoss Flyplass senere på dagen og utbryterne ble holdt på trygg avstand. Mens lederlaget BMC holdt septetten rundt tre minutter innledningsvis, gikk avstanden ned to minutter da Katusha-Alpecin tok over idet feltet gikk inn på den avsluttende runden på flyplassområdet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRUDDET: Elias Angell Spikseth (sort og gult) var det norske alibiet i bruddet på den andre etappen i Arctic Race. Foto: ASO/Gautier DEMOUVEAUX

Bruddet ble først delt i to på den første innlagte spurten i en seig kneik i Bardufoss. Ikke lenge etter var alle utbryterne hentet, og da benyttet Truls Korsæth muligheten til å angripe. Med tolv kilometer igjen var han alene i front og kjørte på karakteristiske tunge gir.

Ved nest siste passering av målstreken, strakk Korsæth armene i været og jublet for det han trodde var seier. Dog innså han fort tabben, og fortsatte å kjøre videre. Da var det dessverre ikke mye saft igjen i beina, og han ble fort hentet av det jagende feltet.

Dylan Teuns og Andrea Pasqualon kjempet om bonussekunder på den siste spurten. Italieneren tok tre bonussekunder, mens Kreder fra AquaBlue Sport kom mellom nummer en og tre i sammendraget.

Deretter tikket det mot spurt, og lagene jobbet for å plassere sine respektive spurtere i posisjon før oppløpet.

Der var Kristoff klart best, og tok sin femte seier i Arctic Race-historien.

Tagget med: , ,

Les også disse